The North Face base camp duffel tested

The North Face base camp duffel tested

North_face_väska_5
North Face Duffel. Här min small modell.
The North Face Base camp duffel är en mycket slitstark bag som jag testat under den senaste säsongen. Jag har valt en liten (small) modellen på 42 liter medan Stina har en lite större (medium) på 70 liter. Användningsområdena är många. Allt resande där man inte skall bära längre sträckor. I hundsläden, bilen, på skotern, tågresan, som skolväska osv är den helt klart användbar.

Väskan är slitstark och har bra blixtlås som tål ovarsam behandling, jag har testat. Det är med andra ord en väska som håller för att användas. Materialet är vattentätt och man kan nog slänga den i sjön utan större problem. Blixtlås och sömmar är inte vattensäkra så man skall inte se väskan som helt vattentät. Det man vill ha torrt i alla lägen skall alltså packas i vattentäta påsar.

The North Face Base camp Duffel är utrustad med vanliga bärhandtag. Den har även ett enklare bärsystem så att man kan bära den på ryggen. Detta är absolut ingen ryggsäck utan bara bärremmar för kortare bärningar. Dessa bärremmar uppskattade jag mycket mer än jag kunnat ana!

Under den gångna säsongen har jag haft min bag som mitt hem. I den har jag packat mina personliga prylar som kläder, sovsäck, någon bok, pannlampa, batteri m.m. Med andra ord sådant som jag behöver inne i stugorna eller i tältet. Jag har klarat mig perfekt med en small på 42 liter trotts att jag haft en komprimerad dunvintersovsäck i den.

Mitt råd är att man inte skall köpa större än man verkligen behöver. En för stor bag som bara är halvfull blir inte skön att bära på ryggen. Dessutom så lockas man att stoppa ned mer saker än man egentligen behöver.

Add nature har just nu utförsäljning på dessa bagar. Ca halva priset, beroende på storlekar och det är verkligen prisvärt! Ja, visst samarbetar jag med Addnature men dessa väskor köpte vi innan det samarbetet påbörjades. Dessutom till fullpris på ett annat ställe.

North_face_väska_4
Handtag i sidorna, bärremmar över locket och ett bärsystem för att ha den på ryggen. Alla dessa tål att man sliter och drar ganska brutalt i dem, även i kyla!

North_face_väska_3
Ett enklare bärsystem. OBS…detta är ingen ryggsäck utan en väska som man hjälpligt kan bära på ryggen kortare sträckor. Denna gula bag är stinas medium på 70 liter.

North_face_väska_2
Inuti är det ett rent packutrymme förutom en praktisk lockficka.

North_face_väska_1
En kraftig YKK dragkedja som tål stryk även kalla dagar i Lappland.

4 svar på ”The North Face base camp duffel tested

  1. Hej Mattias! Mycket bra skrivet, nu har jag bara en liten fråga. Vad heter den färgkombinationen du har på din väska? Såg en likadan som din på en flygplats för några år sedan och bestämde mig för att en sådan skulle jag ha! Visst är den blå gul va, och inte asfalt och gul? Söker runt på nätet och i butiker men hittar inte rätt färg. 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *