Torkning av gädda som hundmat

Torkning av gädda som hundmat

Torka_fisk_hundmat_3
Såhär glad blir man av att filea slemmiga gäddor…
Igår rullade det in en bil på gården. Några grannar i en by bredvid oss frågade om vi ville få lite fisk som hundmat. Sånt som man inte tackar nej till om man bara har förvaringsplats. Eftersom vi länge funderat på detta med att torka fisk så passade det helt perfekt. Kött har jag torkat men aldrig fisk. Men man lär sig ju inget om man inte prövar.

Stina kollade upp på youtube hur man filear gädda medan jag for på byn och införskaffade en filékniv till. Stina konstaterade snabbt att det såg lättare ut på film än vad det var i verkligheten med en slemmig och hal gädda.

Vi har nu fileat en skottkärra full med gädda. Spikat upp den på tork nere vid sjön. Någon som vet hur man egentligen skall göra? Hur länge till kan man torka fisk utomhus? Behöver man nätburar mot flugorna som kommer sen? Skriv gärna era tips och idéer som kommentarer på detta blogginlägg.

Torka_fisk_hundmat_4
Skottkärran var riktigt full när vi började filea.

Torka_fisk_hundmat_1
Man känner sig onekligen lite smårik av all fisk trotts att detta endast är ett mål mat för våra hundar på kenneln.

Torka_fisk_hundmat_2
Vi har lite övning innan filéerna får perfekta snitt.

2 svar på ”Torkning av gädda som hundmat

  1. Det var inga små gäddor heller!
    Jag vet inte om jag har rätt men efter mina (2) observationer under våren så torkas gädda utan skydd mot flugorna. Kalasgott för hundarna!

  2. Har tidigare torkat id till hundmat. Tog ur fisken och skar bort huvudet, fileade den så mycket att jag fick bort ryggbenet, resten fick vara kvar. Hängde upp ute på en västervägg. Malde sedan den torkade fisken när jag använde den. Bästa maten tyckte min bordercollie om det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *