Jokkmokkguiderna

Jokkmokkguiderna

Vy från Staloluokta i Padjelanta Nationalpark.
Vy från Staloluokta i Padjelanta Nationalpark.
Jokkmokkguiderna är ett litet företag som ägs och drivs av Matti Holmgren och Stina Svensson. De lever och bor året runt i det lilla samhället Jokkmokk, byn strax norr om Polcirkeln. Här har de en Siberian husky kennel med ca 40 Siberian huskies och två Border collies. Hundspannsturer, vandringsturer, kanotuthyrning och en del andra arrangemang står på programmet.

2003 blev Jokkmokkguiderna godkänd ekoturismarrangör och fick kvalitetsmärkningen Naturens Bästa på flera av sina arrangemang/turer.
Märkningskommitténs motivering (29 januari 2003):
’En av Norrbottens duktigaste och mest entusiastiska hundspannsarrangörer där hundarna alltid står i centrum. En kunnig och seriös arrangör, som inte bara vill inspirera andra turismentreprenörer i Jokkmokk att utveckla sin verksamhet, utan också en eldsjäl med djupt engagemang i Världsarvet Laponia, fjällnära urskogar och rovdjursfrågor.’

2008 fick Jokkmokkguiderna den stora äran att motta ’Grand Travel Award’ som årets ekoturismarrangör. Motiveringen:
’Jokkmokkguiderna är inte bara en av norra Sveriges främsta ekoturismarrangörer med världsunika produkter inom hundspann, fjällvandring och kajak. Det är också ett företag som inspirerar och tillsammans med andra utvecklar och tillgängliggör världsarvet Laponias många möjligheter.’

Vi driver detta Jokkmokkguiderna för att vi gillar friluftsliv och de marker som finns här i norr. Vi vill gärna visa och förmedla till andra hur härligt livet här ute kan vara. Därför tar vi med små grupper på tur i skog och mark. Att vi sedan klarar av att försörja oss på detta är ju ett privilegium!!! Tack till alla våra gäster som hjälper oss att göra detta möjligt. Tack.

Hundspann_midvinter
Ett hundspann arbetar sig fram längs Skabramsjön utanför Jokkmokk.

4 svar på ”Jokkmokkguiderna

 1. Hej på er.
  Jättekul att läsa om era äventyr.
  Har Hilda fått några valpar? Saknar rapportering
  Kram o ha de gott i regnet.

 2. Hej
  Då jag står i valet att köpa en vintersäck.
  Undrar jag hur din nyinköpta sovsäck fungerar i kylan.
  Om det är någon som kan ge ett korrekt utlåtande så är det en som använder den i kyla
  Skulle vara enormt tacksam för lite förhands info
  Mvh
  Peter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *