Majdagar

Majdagar

Majdagar_3
I väster kan man ännu se de snöklädda fjällen. Det lockar och drar…
Majdagarna rullar på. Från fjället fortsätter det att komma rapporter om fantastiska snöförhållanden. Isen här på hemsjön håller på att ge med sig och kanoterna görs redo för den kommande säsongen. Jag har även påbörjat renoveringen av en liten lätt solokanot från Acron. Det finns lite att göra på den kanadensaren innan den blir i skick för äventyr.

Så fort vi far med bilen någon stans så finns alltid kamerorna med. Med jämna mellanrum droppar det in rapporter om björn som folk sett lite här och där. Det senaste är att det tydligen skall ha setts björn inne i självaste Jokkmokk. Statoilmacken och nere vid museet/folkhögskolan. Jag har lite svårt att tro det då det är ett mycket skyggt djur.

Stina och jag har även lagt en del tid på att planera nästa vintersäsong. Nu har vi satt datum och priser på våra hundspannsturer 2015. Resultatet lät inte vänta på sig utan vi har redan fått ett par preliminära bokningar på våra långturer.

Men nu först kommer en sommarsäsong. Här blir det som vanligt att jobba vidare med Lapland Canoe Center som vi kallar vår kanotuthyrningscentral för. Dessutom så är jag bokad som vandringsguide så jag har ca fyra veckors fjällvandring att se fram emot i sommar.

Majdagar_2
Acron Solo men det återstår endel arbete innan den är färdig…

Majdagar_1
Älg är i princip garanterat att man ser om man beger sig ut på viltsafari såhär års.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *