Naturturismutvecklare en ny utbildning

Naturturismutvecklare en ny utbildning

Naturguide_swedish_lapland
Ännu en vardag på jobbet… Ja, inte vill då jag byta jobb! Vill du?
Till hösten startar en ny utbildning i Jokkmokk. Naturturismutvecklare. När jag läser beskrivningen av utbildningen så förstår jag att denna skulle jag kanske gått innan jag startade Jokkmokkguiderna 1995. Då hade jag troligtvis sluppit många kringelikrokvägar igenom detta entreprenörskapet.

Naturturismutvecklarutbildningen är på 200 yh-poäng under ett år. Det är sedan fördelat enligt följande; Natur och kultur i norr som turistisk resurs 50p, Hållbart entreprenörskap och produktinnovation 60p, Besöksnäring, marknad och sälj 40p, Hållbar turism, kvalitet och säkerhet 20p, Lärande i arbetet (LIA) 30p. Läs mer om kursen på Lapplands Lärcentra i Jokkmokks hemsida.

Sista ansökningsdagen är 15 maj 2014 så det gäller att ligga på om man skall hinna med i år. Har du gått och funderat på naturturism som arbetsområde så ta en seriös titt på denna utbildning. Kanske kan du dessutom bli Jokkmokkare för ett år. Vi behöver många fler drivna inom besöksnäringen här i norr.

Under absolut större delen av mitt yrkesverksamma liv har jag levt som turistentreprenör. Inriktningen har hela tiden varit riktat mot ekoturism med allt vad det innebär. Jag känner mig ofta så priviligerad som får leva mitt liv på detta sätt. Med de orden så förstår ni säkert att jag varmt rekommenderar er att ta steget!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *