Stoppa gruvboomen 18 Maj

Stoppa gruvboomen 18 Maj

Stoppa_gruvboomen
Stoppa Gruvboomen
Gruvboomen har på intet sätt avstannat. Riskkapitalister fortsätter att försöka placera sina pengar i diverse projekt som skall ge snabb avkastning. Det händer hela tiden saker. Nu senast läste jag Gunnar Westrins artikel om gruvprospekteringen inom det legendariska fiskeområdet Sandåslandet. Inte ens det tänker man lämna utanför gruvboomen.

I Luleå på stadsbiblioteket pågår just i dagarna en utställning som visar på nackdelarna med att exploatera Gallok. Tydligen inte helt uppskattat av ’någon’ i Jokkmokk som man först ’trodde’ var Jokkmokks kommunalråd. Men sedan visade det sig plötsligt att det var en privatperson. Se SVTs inslag där man försöker förklara sig på ett tragi-komisktsätt: Kallok en känslig fråga.

Fältbiologerna arrangerar den 18 Maj en demonstration mot dagens gruvboom som sprider sig över landet och då främst Norrland. Har du möjlighet så hjälp till att visa missnöje igenom att ställa er upp mot denna vansinniga exploatering av vårt hemland och våra marker. Läs mer om Fältbiologernas demonstration på deras facebooksida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *