Luleåresa med toalettkultur och kaffe-ocker

Luleåresa med toalettkultur och kaffe-ocker

Luleåresa_maj_1
Tält som ’poppar upp’ av sig själv och det endast för ett par hundralappar! Kanske någonting för nästa års Sarekexpedition…
Häromdagen gjorde vi en resa ner till Luleå. Stinas systerdotter har varit på vildmarksbesök från huvfudstaden i söder. Nu är hon hemskickad till föräldrarna igen. Det är bra hon vet vart vi bor för när vi blir gamla ska hon sköta om oss hade vi tänkt.

Nere i stan passade vi på att uträtta en del ärende. Finns alltid saker man behöver som är svåra att fåtag på hemma i Jokkmokk. Vi försöker alltid att handla lokalt. Ibland, men inte allt för ofta, så diffar priserna allt för mycket men ibland så söker vi helt enkelt efter ett annat utbud. De handlare som finns här hemma i byn behöver vi utan tvekan och då gäller det också att göra affärer med dem i första hand.

På vägen hem hittade vi en liftare i Boden. Vanligtvis så innebär liftare trevliga möten med spännande människor. Nu var det Ricardo som reste runt. Han var bagare med specialisering på att baka bröd utan att använda socker samt att göra choklad utan socker. Nu sökte han kontakt med folk i livsmedelsindustrin i Jokkmokk och Lappland. Ni kan läsa mer på hans hemsida Baking You’re own bread.

För övrigt så kan jag meddela att hamburgeriet MAX som tidigare alltid bjudit på kaffe på ’maten’ enligt norrländskt vett och etikett numera skall tjäna pengar även på kaffet. De skriver ännu på väggarna att kaffe alltid ingår men i verkligheten så tar de betalt. Annars så är toalettbesök nödvändiga nere i stan. Man kan inte bara gå bakom ett träd. Här fick jag se en ny sorts ’kultur’ i form av klistermärken på toaletten. I fjällen så ristar ju folk med sina knivar både lite här och där men det funkar nog dåligt på kaklet.

Luleåresa_maj_2
Flippa inspekterar Byggmax. Den jycken kan verkligen vistas i alla möjliga miljöer som om det vore hur naturligt som helst!

Luleåresan_maj_3
Toalettkultur från Luleå…

Luleåresan_maj_4
MAX frångår norrländskt hyffs och börjar numera ta betalt för sitt kaffe. Kaffe-ocker helt enkelt! 😉

2 svar på ”Luleåresa med toalettkultur och kaffe-ocker

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *