Norrut blir söderut

Norrut blir söderut

Veckotur_söderut_från_saltoluokta_4
Nattläger nedanför Skierfeklippan.
Alla hundarna står inselade, startklara och vi skall just till att lätta ankare. Vi är fem hundspann som är påväg norrut mot Kebnekaiseområdet. Då börjar min hjärna att tänka i nya banor. Söderut istället för norrut. Efter en snabb briefing med gruppen fattas beslutet att vi skall undvika det dåliga snöläget uppe vid Kebnekaises fjällstation och området mellan Stora Sjöfallet och Teusajaurestugorna. Spannen styrs söderut längs Kungsleden. Snösäkert och Det visar sig bli ett bra val.

Vi börjar veckan med i det närmaste molnfritt och vindstilla på kalfjället. Sedan fortsätter vi med lite varierat molniga dagar men alltid skönt vindstilla. Hundarna blir varma och vi får ta det lugnt för deras skull.

Nu sitter jag i Salto. Tält hänger på tork liksom sovsäckarna. Maten inför den kommande veckan är nedstuvat i slädarna. Idag har vi gjort en radiointervju med Radions program Naturmorgon. Det kommer troligast på lördagsmorgon om två veckor. Nu är mina ögonlock såpass tunga att det endast är sängläge som gäller.

Veckotur_söderut_från_saltoluokta_5
Per jobbar på för att avlasta sina hundar. Han följs här tätt av Sam.

Veckotur_söderut_från_saltoluokta_3
Restaurang Hilleberg.

Veckotur_söderut_från_saltoluokta_2
Sitoräven fick jag sitta på fem meters avstånd medan denne somnade.

Veckotur_söderut_från_saltoluokta_1
Flippa blev stel i benen och fick därför motvilligt åka en bit.

Ett svar på ”Norrut blir söderut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *