Med smak av Sareks nationalpark

Med smak av Sareks nationalpark

Taste_of_sarek_4
Working Husky Zipp har tjänstgjort som ledarhundslärling.
Nu har det vänt. Snöförhållandena är avsevärt mycket bättre, solen har skinit och min influensa har gett sig riktigt bra. Vist kraxar jag ännu som värsta skadeskjutna korpen men det kanske man får räkna med när man inte vilar ut flunsan riktigt.

Under den senaste veckan fick vi ett par avbokningar så denna veckotur genomfördes med endast en gäst, Rabia från Tyskland. Det passade egentligen bra för Patrik som brukar hjälpa oss en del med korta turer runt Jokkmokk kunde då smita från sitt ordinarie snickarjobb och hänga på. Med tre hundspann har vi sedan cruisat omkring i gränszonen för Sareks nationalpark.

Tält, stugor, kokkaffe, grillat korv, kraftigt norrsken, vindpackad snö, älgar, en rödräv, en kungsörn, två renar, pigga hundar, trevliga stugvärdar och skidåkare har genomsyrat denna vecka. Exakt så som livet på fjället skall vara. Det enda dåliga som egentligen hände är att en av hundarna, Extreme fick en öm handled och fick åka släde sista dagen. Nu är han hemma och vilar upp sig. Ingenting tyder på att det skall vara något allvarligt.

Rabia har påbörjat sin resa söderöver och Patrik är påväg till sitt snickarjobb. Några slädar har fått nya belag och stor del av utrustningen är nu lastad inför den kommande lite större Sarekturen. Vi har grönt ljus från berörda samebyar och väderprognosen ser lovande ut. Bra temperaturer vilket minimerar lavinriskerna och borde ge oss fina körförhållanden. Jag känner mig verkligen grymt privilegierad som har möjligheten att få tuffa omkring vecka efter vecka i vår fantastiska fjäll och skogsvärld!

Taste_of_sarek_5
Toolik han kan!

Taste_of_sarek_6
Veckans norrsken var riktigt häftigt. Flera dagar med olika typer av norrskensaktivitet.

Taste_of_sarek_2
När livet ler så måste man le tillbaks!

Taste_of_sarek_3
Sista nattens tältcamp ligger skyddad från väder och vind.

Taste_of_sarek_1
Patrik kommer tuffandes igenom sista dagens snöbyar och låga moln.

2 svar på ”Med smak av Sareks nationalpark

  1. Vilken härlig rehabiliteringstur efter två tuffa turer med influensa och evakuering av krassliga gäster. Många djur visade sig under turen kanske t.o.m. Näntoräven. Bilden med norrsken över Sito är makalöst bra. Det bästa är nu Länsstyrelsens beviljade dispens från förbudet för hundspannskörning i Laponia (blogg Nov. 27,2014), som gör nästa långkörning möjlig. Hoppas du slipper snöpulsning i år med tanke på all influensor som drabbat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *