Tre dagar ute på spåret

Tre dagar ute på spåret

Tredagarstur_hundspann_1
Hyfsat tät dimma när vi körde över Purkijaure sista dagen.
Lite försiktigt startade vi nu ut med fortsättningen av säsongen. Startade med fem gäster för att vara ute under tre dagar och botanisera runt i Jokkmokksskogarna. Det mesta är exakt som vanligt. Trevliga gäster, vi kör hundspann, lagar mat i skogen, eldar och som vanligt så trivs jag som fisken i vattnet.

Tyvärr så kom vi bara hem med fyra gäster. En gäst fick evakueras med skoter av Stina redan första dagen. Ett ryggskott kan få den mest motiverade personen att hålla sig för skratt. Det är verkligen tråkigt när man har någon som sett fram emot att uppleva detta och så kommer det käppar i hjulet. Det gick iallafall bra och gästen ifråga är nu hemma i Tyskland.

I år har vi fått ändra våra spår en del utifrån renskötselns förutsättningar. Det enda som krävs är ju att man tänker till lite. Våra gäster blir enbart glada då vi berättar varför vi inte kör helt som planerat. Jag kommer att skriva mer om just detta med hänsynstagandet i något blogginlägg framöver. Detta är ett ämne som verkligen ligger mig varmt om hjärtat.

Livet i skogen är frihet för mig. Där lever jag med våra hundar och tar med mig olika människor varje vecka. Det är verkligen en förmån att få visa de saker som betyder mycket för mig och låta andra människor få uppleva detta livet. Att vi dessutom kan försörja oss på detta känns väldigt ofta helt overkligt. Vist är det periodvis slitsamt och både Stina och jag är toktrötta men vi har faktiskt väldigt kul och får känna att oss tillfreds med det vi gör. Jag är verkligen tacksam för det livet som jag har förmånen att få leva. Unbelievable för att säga det på utrikiska!

Tredagarstur_hundspann_4
Working Husky Dafina. En unghund på ca 1,5 år som genomförde sin första övernattningstur.

Tredagarstur_hundspann_3
Solen kliver allt högre över horisonten.

Tredagarstur_hundspann_5
Månsken under nätterna ger ett fantastiskt ljus. Man vill liksom inte in i stugan även om värmen och det nykokta teet lockar.

Tredagarstur_hundspann_2
Sista biten in mot kenneln och dimman lättar upp och man får lust att vända ut på nästa tur igen.

2 svar på ”Tre dagar ute på spåret

  1. Virkelig så fint beskrevet.
    Så fantastiske foto. En glede å lese og jeg beundrer ditt og Stinas pågangsmot og kraft til å leve som dere gjør. Man kan tenke at man gjerne skulle levd slik, men med litt selvinnsikt så vet jeg at det toget har gått. Men små biter av det…. bloggen er til stor inspirasjon.
    Hjertelig takk for alt dere deler!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *