Jokkmokks marknad utan rock’n roll

Jokkmokks marknad utan rock’n roll

Jokkmokks_marknad_2017-4
Medan kaffet kokas och hundarna tålmodigt väntar sänker sig mörkret utanför den upplysta kåtan.

Årets vintermarknad i Jokkmokk är nu över och helt utan att det blev rock’n roll. Marknaden brukar ju annars ha en tendens att bjuda på -45C och bilar som fryser ihop. 70Cm nysnö med massa vatten som trycks upp på isarna och snöskotrar som körs fast. Hård vind med spår som försvinner och så vidare.

Jokkmokks marknad passerade i år snarare som en mild bris. Allt gick i det närmaste som planerat och vi kan summera en riktigt bra marknad tillsammans med kollegorna Sten, Patrik och Sanna som kört hund och hjälpt till på olika vis. Turerna ut i renskogen har även de gått kanonbra och feedbacken har endast varit nöjda kunder.

Just nu sitter jag och grubblar på hur jag skall hinna allt som skall göras mellan alla turer. Det är nämligen ytterst få dagar kvar hemma innan jag drar på långtursturne. Under den tiden skall det klämmas några möten och åtaganden förutom att all packning inför turerna skall vara 110% okej.

Jokkmokks_marknad_2017-3
Patrik och Stina fixar med fika och berättar om livet i norr, hundarna och mycket annat.

Jokkmokks_marknad_2017-1
Efter fikapausen görs spannen startklara och vi drar tillbaks till kenneln.

Jokkmokks_marknad_2017-2
I år har vi bokat lagom med turer vilket har gjort att hundarna fått en del vila. Säsongen är ju inte över bara med marknaden utan det är nu de det sätter igång på allvar. Working Husky Dafu som är dryga året har gått en del av turerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *