Pälsjägarliv av Helge Ingstad, ett boktips

Pälsjägarliv av Helge Ingstad, ett boktips

Pälsjägarliv_helge_ingstad_bok_2
Boken ’Pälsjägarliv’ av Helge Ingstad. Denna bok har jag läst ett flertal gånger sedan jag började intressera mig för friluftsliv.
Pälsjägarliv skriven av författaren Helge Ingstad är en klassisk bok för hundspann- och friluftsintresserade människor. Helge var en man som arbetade som jurist men avslutade denna karriären och drog till Canadas vildmark. Här levde han som pälsjägare både på egen hand men även med en del norra Canadas ursprungsbefolkning. Han är även en typ av ikonfigur för vildmarksliv i grannlandet Norge.

Boken innehåller en del intressanta bilder och texten är mycket målande. Känslan av kölden och hungern likväl som glädjen över samarbetet med hundarna och de lyckade jakterna kan man riktigt känna där man sitter bekvämt hemma. Bäverjakter, kanotfärder och mötet med människor av gott virke såväl som människor av dåligt virke. När man når sista sidan i boken kommer känslan att man vill läsa mer. Mer detaljer, mer fotografier, mer om livet, kartskisser. På facebook finns det dessutom en sida där det emellanåt delas en del intressant material.

Pälsjägarliv är utan tvekan ett historiskt dokument över livet som trapper. Jag beställde den från Bokbörsen via nätet som säljer begagnade böcker. Har du inte läst pälsjägarliv och är intresserad av friluftsliv, hundspann, paddling, jakt m.m. så har du en ’måstebok’ inför sommaren.

Pälsjägarliv_helge_ingstad_bok_1
Skippa TV, internet eller facebook. Koka en panna kaffe och läs en helt vanlig bok!

6 svar på ”Pälsjägarliv av Helge Ingstad, ett boktips

  1. Tiltredes fullt ut! Og hvis man først liker Ingstad, har man en rikholdig liste å velge i, ettersom han skrev en lang rekke bøker fra sine opplevelser i villmarka. Vel verdt å fordype seg i 🙂

  2. Har du lest ”Blant Nordpolens naboer” av Eivind Astrup? En fantastisk bok om hans hundespannturer sammen med Peary på Nordvest-Grønland i 1892. Utrolig fine beskrivelser av folk og hunder 🙂 Anbefales! Hilsen Margit (Svalbard /Holmträsk)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *