Hundspann och isfiske

Hundspann och isfiske

Påskspecial_1
Working Husky Viktor. En kraftfull hund som älskar fjällivet.
En kortare färd på tre dagar är nu avslutad. Vi har dragit runt i områdena söder om Saltoluokta. Tältat, isfiskat, kört hundspann och haft det allmänt bra som vanligt. Det har varit mycket folk i farten och det har blivit många möten med gamla bekanta. Fjällvärlden är inte större än att man ofta springer ihop med samma folk.

Med mig på turen var Hanna och Clinton som kom från Nya Zeeland. De arbetar i Europa under några år och passar då på att resa. Sedan var Luise som kom från Tyskland. Hon gjorde ett stopp hos oss som en del av en längre resa på nordkalotten. Luise var för övrigt den ende av oss som lyckades att få fisk. Både öring och röding.

Säsongen drar sig mot sitt slut. Nu har jag varit på färd i 6 veckor och om en dryg vecka skall jag landa hemma på kenneln. Tillbaks till civilisationen med allt vad det innebär. Livet här ute är på många sätt så väldigt enkelt trotts att det ibland är ganska tufft och arbetsamt. Ett liv som jag verkligen trivs bra med. Ja, jag trivs hemma på torpet också men luffarlivet är något speciellt…

Påskspecial_3
Clinton fiskar och får glädja sig åt kaffet då Luise tar alla firrarna.

Påskspecial_5
En öring. Vi tog bara en öring och en röding för att steka.

Påskspecial_2
Påskbuffe i form av ett mycket trevligt knytkalas i Sitojaurestugan. Impoviserat och trevligt. Dessutom träffa flera gamla bekanta.

Påskspecial_4
Öppna och vida vidder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *