People and Power

People and Power

Kampen om Kallak fortsätter att sprida sig runt om i världen. Bara under den senaste veckan har vi haft kontakt med två olika tidningar som skriver. En amerikansk miljötidning och en webbaserad miljötidning. Samtidigt så är det stödkonserter, folk som reser och håller föredrag runt omkring i Norden, möten med nyckelpersoner, ännu mera mediakontakter och mycket mycket mer. Det är väldigt många runtomkring som kämpar hårt för att visa på de negativa effekterna som en gruvetablering kommer att ge området. Motståndet fortsätter att växa på ett sätt som jag aldrig kunnat drömma om.

En av veckans höjdpunkter har dock varit TV inslaget från Al-Jazzera med 80 miljoner tittare. Här belyste man den gruvboom som är pågående i Lappland. Såväl Sverige som Finland. Man gjorde en extra granskning av Kampen om Kallak. Bolaget, Beowulf Minings vd fortsätter att visa sitt sanna jag i sina respektlösa uttalanden om lokalbefolkningen.

2 svar på ”People and Power

  1. please look at my post on my FB page what I write about north Scandinavia and Jokkmokk, while sharing the documentary

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *