Gallok Rebellion och drömmen om Jokkmokksupproret

Gallok Rebellion och drömmen om Jokkmokksupproret

En film gjord om det som hände under Kallakdemonstrationerna i somras och varför det blev som det blev. Nu i veckan kommer några av aktivisterna att dömas för lagbrott. De gjorde lagbrott och tog personliga straff för att våra politiker kanske ska börja se över minerallagen. Miljökonsekvenser. Hur man behandlar samerna osv. De tar personliga straff för att de försöker påverka en samhällsutveckling mot någonting bättre. Jag hoppas verkligen att de som dömer kan se till helheten!

Under dagens kommunala medborgardialog blev jag tillsagd av moderatorn att inte starta ett politiskt uppror. Men det är ju just det vi behöver! Ett politiskt uppror där hela glesbygden i landet ställer sig upp och kräver en förändrad glesbygdspolitik. Jokkmokk är väll ett perfekt ställe att starta just ett sådant uppror på, Jokkmokksupproret! Matt Damon säger att ’Cilvil lydnad är ett större problem än civil olydnad’.

Matt Damon reads from Howard Zinn’s speech ”The Problem is Civil Obedience” (November 1970) from Voices of a People's History on Vimeo.

Ett svar på ”Gallok Rebellion och drömmen om Jokkmokksupproret

  1. Kan ana en försiktig optimism i fråga om miljö-och naturhänsyn i Länsstyrelsens yttrande ang.gruvplanerna. Någonstans kanske klockorna börjar ringa hos beslutfattare i framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *