Tysk TV om ekoturism och hundspannskörning

Tysk TV om ekoturism och hundspannskörning

Tysk_tv_hundspannstur_2
Fint väder, behaglig temperatur, snö. härliga spår, bra folk och gott kaffe!
I helgen har vi kört ännu en tvådagarstur med hundspann. Stina tog hand om de gästerna som hade bokat säsongens andra övernattningstur. Snabba spår gör att de hann köra uppemot 40 km per dag trotts att de bara körde fyra hundar var.

Ett tyskt TV program kontaktade oss bara för dagar sedan. De skulle göra ett inslag om ekoturism. Under söndagen följde vi med Stina och hennes grupp. Vi anslöt redan på morgonen ute vid tältcampen och sedan har vi kört hund, filmar och intervjuats. Allt från vad betyder Naturens Bästa för oss, hur tänker vi runt naturbaserad turism och mycket mer. Givetvis kom vi även in på naturskyddsfrågor och dagens gruvpolitik.

Vi har riktigt härliga dagar med många timmar ute på hundslädarna. Ibland blir det snabba kortare turer utan stopp och ibland blir det längre svängar med tid för en rejäl fika eld. Tiden här inne framför datorn behövs också men hinns inte riktigt med. Kanske handlar det om prioriteringa!

Tysk_tv_hundspannstur_3
Lågt stående Novembersol.

Tysk_tv_hundspannstur_4
Trevliga gäster som nästan agerade som att de fått mediaträning från oss.

Tysk_tv_hundspannstur_5
Stina och Tinos (Working Husky West)

Tysk_tv_hundspann_1
’Mitt utseende? Jo man blir snygg när man använder c/o Gerds produkter och så vill jag hälsa till mamma, pappa, syrran med familj…’

2 svar på ”Tysk TV om ekoturism och hundspannskörning

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *