Inkörning av unghund och Syd Afrikanskt möte

Inkörning av unghund och Syd Afrikanskt möte

Inkörning_arial_1
Arial ligger tom stilla under kortare pauser. Det ser lovande ut inför framtiden.
Förvintern rullar på i ett späckat tempo. Hundspannen går in och ut från kenneln på löpande band. Turerna blir många och sträckorna oftast närmare 50 km. Månskenet den senaste perioden har varit en mycket trevlig följeslagare på de nattliga turerna.

Arial är en av de hundar som vi köpt från Finland. Hon har inte gått framför släde så inkörningen har varit ett pågående projekt under de senaste veckorna. Det har inte gått bra då hon bara kastat sig ner på marken och där har hon legat. Vi har koppeltränat och grejat på med henne. Nu häromkvällen lade hon sig ner och halsbandet gled över hennes huvud. I nästa sekund kastade hon sig i full kraft framåt. Sedan gick hon klockrent hela turen.

I Torsdags var jag på ett möte med en Sydafrikansk forskare. Han studerade och jobbade med gruvetableringsfrågor. Han visade på hur engelska bolag driver deras lokalbefolkning så hårt att de demonstrerar trotts att de blir beskjutna av den lokala polisen. Polisen som går i bolagets ärenden. Han benämnde Sverige som den nya tredje världen. Detta utifrån den minerallag och gruvpolitik som dagens regering driver.

2 svar på ”Inkörning av unghund och Syd Afrikanskt möte

    1. Jo…speciellt när det klickar redan första gången. Nu hann vi börja grubbla men å andra sidan så är det ju alltid uppiggande med lite utmaningar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *