Filmpremiär i Jokkmokk ’De dansande andarnas skog’

Filmpremiär i Jokkmokk ’De dansande andarnas skog’

DE DANSANDE ANDARNAS SKOG (trailer) from EyeSteelFilm on Vimeo.

Så har man varit på en filmpremiär. ’De dansande andarnas skog’ hete filmen som hade Sverigepremiär. Den handlade om ett folk som lever i Afrikas djupa skogar. Linda Västervik som filmar var med och pressenterade filmen och berättade även lite om arbetet med filmen.

De dansande andarnas skog är en dokumentärfilm. Den bygger egentligen på en del mer eller mindre lösrykta händelser från denna grupp av människor. En grupp människor som fram tills idag fått leva ganska på egen hand. Nu kommer skogsbolagen och skövlar områdena så deras existens i nuvarande form är utan minsta tvekan hotad.

Filmen är mycket intressant och man får verkligen följa med nära människorna. Igenom glädje och sorg. Mina tankar gick till filmteamet och hur de klarade av att vara närvarande utan att ingripa. Linda svarade på den frågan att människorna där kunde så mycket och visste vad de gjorde. Jag skulle nog inte se filmen igen men jag skulle väldigt gärna se mer av materialet! Funderar du på att titta på den så gör det utan tvekan.

2 svar på ”Filmpremiär i Jokkmokk ’De dansande andarnas skog’

 1. Har hört talas om den, kommer definitivt se den om/när jag får möjlighet.

  Din mening att du inte skulle se den igen vittnar om du inte tyckte den var bra, varför ?

  Mvh / Johannes

  1. Oj…nämen då uttryckte jag mig luddigt!
   Det är en bra film som jag gärna har sett. Men det är ingen sådan film som jag vill se gång på gång. Däremot så vill jag se mer av deras liv. Den var mycket intressant.
   Blev det klarare nu?
   🙂
   / Matti

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *