Förkylningshonungsfloppen

Förkylningshonungsfloppen

Ingefärshonung_1
Skivad citron och ingefära som täcks med honung. Hur kan man misslyckas?

Jag följer lite olika bloggar runt om på nätet. Många är med mat, torparliv och hur man inreder sina hem. Ett tips jag hittade var ett recept på en förkylningshonung. I mina öron lät det kanonbra och dessutom så var förkylningarna ett faktum i byn.

Ingerfära och skalad citron skivades och petades ned i en glasburk. Över detta hällde jag honung tills allt blev täckt. Nu skulle detta få stå några dagar och sedan skall det vara perfekt som honungsvatten eller honung i teet när man känner förkylningen i antågande.

Bilderna och beskrivningen från den bloggen överensstämde inte med min verklighet. Redan efter några dagar vart ytan av honungen täckt av ett tunt lager mögel. Honungen slängdes så jag vet än idag inte om det är bra vid förkylning eller inte. Så kan det gå bakom kulisserna här på torpet.

Ingefärshonung_2
Det ser och luktar utan tvekan riktigt gott men ytan var ’luden’ av mögel. Skumt.

4 svar på ”Förkylningshonungsfloppen

 1. Alla bin och även biodlare vet att när vattenhalten i honung överstiger 20% då kan den börja jäsa, så därför jobbar bina intensivt med den nektar som dom hämtar och som innehåller betydligt mer vatten med att avfukta genom att stå i rad på flustret, hålla i sig och fläkta med vingarna, på så vis skapar man en bi-fläkt, sedan tillsätter bina nyttiga ämnen till honungen, och när den är färdig lägger man ett lock över cellen vilket är en signal om färdig honung till biodlaren. Om sedan mindre vetande homosapies tillsätter vatten till den ädla produkten genom tex citron ja dåååå…behövs inga fler kommentarer…

 2. Det låter knepigt, själv har jag både honung och och färsk ingefära i teet när jag dricker det vid förkylning (normalt bara lite honung vid icke förkylning). Men det låter helt onödigt att blanda honung och ingefära i förväg.

  Mvh / Johannes

 3. Hej Matti och Stina!
  Mikrobiologiska experiment..? Blandningen är säkert stärkande
  för den förkylde men måste sannolikt förtäras ganska OMG,
  som Vattenfalls reparatör uttryckte det i samband med att
  stormen Hilde släckte ner Västerbottens inland.
  Idag, hör och häpna, har någon miljömedveten radiojournalist
  på P4 Västerbotten, vaknat till liv och rapporterat om miljömassakern i Blaiken.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=109&artikel=5722824
  Gissa vilka som får betala städnotan på 200 miljoner? Inte de kursade
  gruvbolaget iallafall. Dagens gruvlag eller minerallag är att betrakta
  som mycket naturfientlig och bristfällig, även om politiker hävdar motsatsen.
  Blaikengruvan är ett tragiskt exempel på detta.
  Krya på sig!
  /Kenneth

 4. Det ser ivilket fall väldigt fint ut. Jag brukar bara skiva/tärna färsk ingefära och hälla kokande vatten över, det funkar bra. Ett annat bra sätt är att riva färsk ingefär och blanda i smothie eller över mat (som den passar ihop med). Lycka till och håll dig frisk nu! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *