Gate to Sarek I

Gate to Sarek I

Gate_to_sarek_1_5
Första dagen bjöd på strålande väder.
Förra Tisdagen lämnade vi Saltoluokta Fjällstation och styrde hundspannen söderut längs Kungsleden. Svenska Turistföreningens stugor var ännu inte öppna men eftersom att vi jobbar såpass nära varandra kunde vi få låna en nyckel. Detta gjorde att vi hade stugorna helt själva.

Med på turen var Michael som tidigare varit på tur med oss. Nu följde även hans två döttrar, Annika och Charlotta med. Det har som vanligt varit roliga och skämtsamma stämning varvat med mycket seriösa samtalsämnen. Snö och väderförhållanden har dessutom visat sig från sin fina sida. Bra spår och hundarna har gått och skött sig riktigt bra.

Området söderut från Saltoluokta bjuder på fina passager på fjället men även gamla fjällskogar. Knotiga tallar, vindpinade granar och krokiga små fjällbjörkar. Perfekt för en varierad tur där man mycket sällan stormar fast.

Gate_to_sarek_1_6
Påväg över Laidaure söder om Aktse fjällstuga.

Gate_to_sarek_1_4
Alla stugor i detta området har sköna värmande vedkaminer.

Gate_to_sarek_1_2
Working Husky Cula på sin livs första fjälltur. Hon är bara ca 1,5 år och sköter sig riktigt bra redan.

Gate_to_sarek_1_3
Nya lätta och komprimerbara hundtäcken invigdes denna tur.

Gate_to_sarek_1_1
Jag är så tacksam för de hundar som jag får arbeta med. De är lugna och fina vilket gör att de flesta situationer går så mycket smidigare. Även gästerna har i princip alltid en störtskön attityd till situationer som uppstår under vår färd.

3 svar på ”Gate to Sarek I

    1. Jag köpte dem direkt från Non-Stop som producerar dem. Skall man bara ha nått fåtal kan man nog hitta dem på någon djurbutik.
      // Matti

  1. Ingen stöpa på Sitojaure och Laidaure? Kanonfina bilder! Gillar verkligen bilden på huskies med de kanonfina NonStop-täckena. Era lugna huskiesar verkar acceptera att täcken är varmt och gott. Inte extra mat som man skall tugga i sig…
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *