Jokkmokks Vintermarknad 2015 är över

Jokkmokks Vintermarknad 2015 är över

Jokkmokks_marknad_4
Sitta på en ren för 50kr…
Jokkmokks Vintermarknad 2015 är nu över sedan någon dag. Kanske mitt livs lugnaste marknad. Jag skulle ju inte ens vara här så Stina och jag har delat på de turer som hon egentligen skulle kört själv. Dessutom så har Volker och Jasmin hjälpt oss med mycket hundgårdsjobb m.m.

Jokkmokks Vintermarknad har alla de traditionella knallarna. De som säljer ballonger, godis och annat krims krams. Men det unika här i Jokkmokk är alla konserter, danser, utställningar, slöjdförsäljning, föreläsningar osv. Dessutom så är det en mötesplats för människor som är intresserade av de nordliga delarna av världen.

Våra hundspannsturer har gått bra. Vi har fått köra allt vi har önskat. Under marknadsdagarna hade jag ca 20 meddelande/dag på mobilsvar och många fler missade samtal. Det går helt enkelt inte att hantera då man samtidigt skall köra gäster. Det är bara att stänga ljudet på mobilen och köra på. Hoppas att folk inte blir ledsna och irriterade bara för att man inte svarar. Man hinner helt enkelt inte med allt ibland.

Jokkmokks_marknad_1
Från Nordnorge kommer dessa handtovade filtinerskor. De är fantastiska att stoppa inuti vinterskorna. Jag tror att ett par kostade ca 400kr.

Jokkmokks_marknad_5
Tältkåtan fick lite stryk en natt då det stormade en del.

Jokkmokks_marknad_3
Mina coola ledarhundar som egentligen skulle gått tävling. Här är den lilla Working Husky Uschi och den kommandosäkra Working Husky Rosa. Två ledarhundar som jag är mycket tacksam för att få köra.

Ett svar på ”Jokkmokks Vintermarknad 2015 är över

  1. Fina bilder från marknaden! Tovesockarna verkar toppen. Absolut det bästa att ha i kängorna när kylan biter i. Jaha, Ole tog tag i er tältkåta men tur att ni slapp kämpa med den ”norsken” under Femundlöpet. Utan tvekan det bästa är ju att Uschi, Rosa och deras fyrbenta kompisar slapp dra söderut för att bli avlysta. Bättre och lugnare hemma i Skabram och dra turister än att behöva jäkta runt norsk rundbana, kämpa med veterinärer och stressad husse, som bara vill jaga den blonda norska amazonen.
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *