Puderpumpning med snöskoter

Puderpumpning med snöskoter

Puderpump_med_skoter_1
Man blir glad av galet mycket puder…
Idag har det blivit lite trail breaking med skotrarna. Volker och Jasmin har hängt med mig och lurvat runt en del av våra spår. Det är väldigt ’luftig’ snö som yr häftigt när man drar fram med skotern.

Pudersnön hamnar inne under huven på maskinerna. Snö på variatorremmarna är ingen hit. Det slirar och remmarna tar stryk. Maskinerna suger in snö i förgasarna och de fryser lätt. Vi slår K-sprit i tankarna för att minimera problemen. Just nu står dessutom en av maskinerna på upptining. Den har helt enkelt sugit i sig lite för mycket snö. Med i skotrarna finns alltid T-sprit (för tining av ispropp), K-sprit (i förebyggande) och 5-56 för att tina vajrar och frusna förgasare.

Puderpump_med_skoter_2
Volker och Jasmin. Vist ser de ut att vara från Sibirien!!!

Puderpump_med_skoter_4
Volker in action.

Puderpump_med_skoter_3
Det finns en fullstor skoter där i snön…

Puderpump_med_skoter_5
Lynx 5900. Underkänd av polisen, oskattad, oförsäkrad och uppfyller knappast ekoturismföreningens alla krav. Men norr om Polcirkeln är det en reservskoter av klass som går grymt bra i dåligt före iallafall!

Ett svar på ”Puderpumpning med snöskoter

  1. Vilka härliga bilder av pudersnön i Jokkmokk! Söder över har norska Ole tutat i så att Femundlöpet 2015 blivit avlyst nu på morgonen. Någon direkt förbättring de närmaste dygnen verkar det inte bli heller. Vinden kanske även har hunnit ta tag i marknadsstånden i Jokkmokk också?
    /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *