Motståndet växer

Motståndet växer

Motståndet_växer
TV4 filmade och intervjuade.
Det har varit några bråda dagar i torpet kan jag lova. Facebookgruppen Beslagta inte Jokkmokk har vuxit i rekordfart. Runt 450 medlemmar på ett dygn. Inlägget här på Mattisblogg om att Jokkmokk beslagtas har haft 15 000 besökare. Media ringer och mailar. Det blev en radiointervju med P4 Norrbotten. Till helgen kommer det i TV4 riksnyheterna. NSD (Norländska Social Demokraten) har skrivit flera artiklar om detta utifrån lite olika vinklingar.

Motståndet växer i rekordfart. Det är helt klart många i bygden och runt om i landet som ser hur tokigt staten behandlar glesbygden. Det pratas om Landgrabbing. Motståndet växer och vi är många som jobbar för att stoppa detta nu. Fler lär vi bli.

Tor Lundberg har gjort en bra sammanfattning om skjutfältets historik. Gå gärna med i Facebookgruppen Beslagta inte Jokkmokk. Där finns dokument, länkar, kartor och intressanta diskussioner. Jag hoppas att just du kan hjälpa till med att sprida vårt budskap runt i Sverige och världen.

5 svar på ”Motståndet växer

 1. Bra text på länken där och mycket positivt att folk reagerar så och det är nog väldigt viktigt att få med sig media också.

  Jag har inte Facebook – stöttar genom att sprida ordet till de jag pratar med.

  Mvh / Johannes

 2. Hej Matti!
  FMV:Vidsel stänger Pärlälvsreservatet under den bästa turistsäsongen??? Vidsel är stort men uppenbarligen inte tillräckligt stort. Vad har nu länstyrelsens byråkrater gjort? Sovit? Skall man inte ta till vara bygdens näringsidkare? Bra länk till FOA-Sjö från kalla krigets kallaste dagar. Det var ingen ETT-ÖRES som gick av där vid vid FOA:s tryckvågsstudier…
  FMV:Prov är en del av en statlig myndighet som man enkelt kan kommunicera med. Har du studerat deras web-sida och mailat dina synpunkter till deras ansvariga med anledning av de kommande avlysningsperioderna?
  Seglar varje sommar genom FMV:provs skjutsektorer. Ett telefonsamtal eller anrop på VHF brukar lösa passage när upphov uppstår. Jag förstår att du är frustrerad då bokade körningar kan bli kryddade av både norrsken och robotprov. Här krävs kommunikation direkt med FMVs provledare när inte länstyrelsen verkar vara med i matchen. Har du testat?
  /Kenneth

 3. Fortsätt kämpa! Vi i söder stöder er helt och fullt. Alla människor ska ha rätt att njuta av vår fina natur, inte gå i skräck för dödliga vapen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *