Masajer, Kirunaungdomar och valresultat

Masajer, Kirunaungdomar och valresultat

Masajer_kirunaslädhundsklubb_valdag_1
Betalningen för dagens arbete blev två vackra masaj armband, två sköna slädhundsklubbsmössor och sist men inte minst… trevliga möten med människor.
Min dag igår var mycket trevlig. Den började med ett studiebesök från Kirunaslädhundsklubb ungdomsavdelning som besökte vår kennel. Vi pratade hund, klappade hund och det är alltid roligt att se att det finns en tillväxt i detta med slädhunderiet. Unga människor som kommer att föra utvecklingen framåt med nya kloka idéer.

Under eftermiddagen kom kollegan och fotografen Fredrik Broman förbi med en grupp. Det var några av hans samarbetspartners från olika resor nere i Kenya. Masajer som arbetar som guider, läkare, lägervakt osv. Vi kollade på slädhundar, skotrar, spårprepareringsutrustning, kokade kaffe och te och möttes i ett mycket trevligt samtal nere vid en lägereld vid vår lilla sjö. Kvällen avslutades sedan på Villa Åsgård och en härlig middag där (se filmen längst ned på detta inlägg).

När jag sedan ser valresultatet från gårdagens EU-val så glädjer det att Miljöpartiet har gått framåt. Oavsett politisk åsikt så måste väll alla kunna glädjas åt just det faktumet att miljöfrågor är någonting som allt fler tycks bryr sig om. Tyvärr så drar det samtidigt en våg av främlingsfientlighet över Europa. Jag kan förstå att många är missnöjda med fördelningspolitiken i Sverige men kanske beror den inte på att vi har nysvenskar. Kanske måste man istället se problemet att det handlar om en fördelningspolitik där en del blir stadigt rikare och rikare medan andra får det allt tuffare. En politik där glesbygden slås ut till fördel för städerna osv.

Vi har en tid framför oss som är politiskt viktig. Vi bor tillsammans på en underbar planet, vårt livsrum, som vi inte är rädda om. Vi bor här tillsammans olika människor och vi månar inte heller om varandra. De flesta skall bara ha mer o mer och det kanske på bekostnad av framtida generationers existens. Som man alltid har sagt: ’Vi äger inte jorden. Vi lånar den av våra barn som kommer att låna den av sina barn som…’

Masajer_kirunaslädhundsklubb_valdag_2
Va? Inga hjul?

Masajer_kirunaslädhundsklubb_valdag_3
Masajer gillar mjölk och kor så då är Skabrams gårdsmejeri ett måste att besöka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *