Kraschad gäst och väderflax

Kraschad gäst och väderflax

Norskagränsen_hundspann_2
Tomas med sitt spann på sjön Peuraure. Även här nere tog vinden i en del så man kan ju gissa hur det ska ha varit högre upp i fjällen.
Redan kvällen innan turen startade klev en av gästerna snett och fick en rejäl sträckning i hela foten. Den blev blå och det måste verkligen ha gjort väldigt ont. En obrukbar fot på en motiverad gäst Är ingen lätt situation. Gruppen bestod av tre vänner så alla ville att vi skulle fortsätta tillsammans. Nya planer fick smidas och snart hade vi en ny rutt och ett nytt upplägg.

Med en passagerare på min släde styrde vi sedan spannen ut mot nya äventyr. Starten gick från Årrenjarka fjällby och slutmålet var satt till Jokkmokk. En tälttur med en blandning av lågfjäll och skogsterräng.

Vinden tilltog igen och hade vi hållit oss vid vår första plan skulle vi troligast haft det lite luftigt. Nu myste vi omkring mellan barfläckarna och kaffeeldarna på vår färd mot Jokkmokk. Kallgrader och riktigt optimala spårförhållanden gjorde vår färd till en riktigt fröjd.

Tur i oturen. Hade Candy gjort illa sig några dagar in på turen skulle vi behövt en fjällräddningstransport. Nu kunde vi få in en ny och större släde från Stina istället som möjliggjorde att jag körde med passagerare och packning samtidigt. Foten helade sig under turen och de sista dagarna bytte gästerna av så att Tomas och Kasin prövade att åka medan Candy fick köra. Ännu en fantastisk vecka som slutade på ett helt annat sätt än den var planerad från början.

Norskagränsen_hundspann_1
Med en Puollimankisläde från Oinakka så rymdes både en hel del packning samt Candy.

Norskagränsen_hundspann_3
Trotts att våra hundar över lag har bra päls så får en del av hundarna jackor på nätterna. När vi kör vecka efter vecka ute på långtur så gäller det verkligen att göra allt man kan för att spara på hundarna.

Norskagränsen_hundspann_4
Ännu en nattcamp. Hundarna vilar och hundsockor torkas i den sista kvällssolen.

Norskagränsen_hundspann_6
Middagsdags inne i ett av tälten efter ännu en dag på färd.

Norskagränsen_hundspann_5
Solen sjunker under horisonten och tempen droppar. Här är vi på vår bakgård endast 25 km hemmifrån kenneln.

Ett svar på ”Kraschad gäst och väderflax

  1. Måste bara säga att jag tycker du (och Stina) är så fantastiskt duktiga! Det är länge sen jag följde med på tur, men jag vet att jag var helt trygg och jag tror alla era gäster känner detsamma. Hoppas att få se er snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *