Intressanta samtal i kylan

Intressanta samtal i kylan

Kaffekok_lägereld
Ett riktigt kaffekok igen…
Stina drog strax efter lunch under Söndagen iväg på en tretimmarstur med två danskar. Tiden drog ut och hem kom de forsandes med hundspannet och stressen var ett faktum för att gästerna skulle hinna med bussen tillbaks till Tree Hotel. Det blev så intressanta samtal där ute sa Stina innan hon försvann med bilen upp på byn. Gästerna var utan tvekan nöjda.

Strax efter att hon kommit hem drar jag av gården med 12 pigga hundar och ett par från Florida. Vi stannade och kokade både en och två pannor kaffe. Samtalen blev så intressanta. Allt från USAs sociala politik, hur man behandlat Nordamerikas ursprungsbefolkning, Sveriges glesbygdspolitik, Sadam, oljefyndigheter, gruvor, samer, olika sorters ekonomi och tom Sverige Demokraternas skrämmande framfart. Även vi kom inflygandes på gården, något stressade för att tiden gått allt för fort. Gästerna var riktigt nöjda och for sedan vidare ner mot Tree Hotel.

Vi hade runt -32C under hela söndagen men vid elden med en mugg rykande kaffe är livet riktigt behagligt. De gäster som har kalla fötter drar vi av skorna på så de kan värma sig. När de kommer undrar de om vi ens kan köra. Efter ett par timmar vill de nästan inte hem igen. Både Stina och jag konstaterade under kvällen att en av behållningarna med detta jobb är alla möten med människor från hela världen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *