Siberian Husky på rymmen

Siberian Husky på rymmen

Hilima_siberian_husky
Hilima är en lite reserverad och jättesnäll siberian husky tik.

TACK FÖR ALL HJÄLP! HILIMA ÄR NU HEMMA TRÖTT OCH HUNGRIG MEN I ÖVRIGT I BRA FORM!

I Lördags flyttade siberian huskyn Hilima ned till Arvidsjaur på prov. Under Söndagen lyckades hon rymma. Nytt ställe, nya människor, ensam och nu på vift. Tyvärr så kunde vi inte dra direkt och hjälpa till att söka, men Stina for direkt på måndagen. Detta är verkligen en mardröm man inte vill vara med om.

Hilima rymde från Fristad strax norr om Arvidsjaur. Sedan har några vänliga själar från K4 rapporterat att de sett en polarhund i utkanten av K4 området under måndagsmorgon. Måndag och tisdag har de skjutövningar i området. Stina har patrullerat hela dagen i området och är fortfarande nu klockan 03.00 på natten snurrandes i området. Hundspann, bil och till fots färdas hon. Lena och Per har sökt i området runt Arvidsjaursjön med skoter och hundspann.

Just nu sitter jag med googel maps och några vanliga kartor och försöker hjälpa Stina att hitta olika vägar. Till sin hjälp har hon en GPS och några kartor. Egentligen ganska spännande men vi lider med lilla Hilima. Nu är hon där ute i skogen ensam och antagligen vilsen. Rädd av den nya situationen. Mardrömmen är ju att hon försvinner och man aldrig får veta.

Till vår fördel just nu har vi att det snöar ganska bra i området (natten mot tisdag). Om Hilima är i rörelse kommer hon att lämna färska spår. Hittar vi bara de spåren och Stina kan komma dit så kommer hon att komma fram på inkallning.

Är ni i Arvidsjaur, känner någon i byn som hört eller sett någonting. Dela detta inlägg vilt på Facebook. Tveka inte en sekund att höra av er. Jag nås dygnet runt på mobilen 070-684 22 20.

7 svar på ”Siberian Husky på rymmen

  1. Vilken mardröm och tyvärr en bit för henne att knata. Jag tror som det verkat på många huskys som rymt från nya hem.. att dom är på väg hem igen.

    Håller tummarna att hon hittas eller hittar hem till dig och Stina lite snabbt

  2. Vilken mardröm för både nya familjen, er och såklart Hilima. Mattias är på K4, jag försöker få kontakt med honom så han kan sprida vidare.

    /Lotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *