Siberian Huskyn Hilima är hemma igen

Siberian Huskyn Hilima är hemma igen

Siberian_husky_hilima_1
Det är en nöjd Hilima som nu vilar här i stugan.
Efter flera dygns oroande och letande efter siberian huskyn Hilima så har vi äntligen hittat henne. Fast egentligen så hittade hon oss. På morgonen vid 05.30 så rullade jag in med bilen i Arvidsjaur efter en sömnlös natt. Skotern var med och jag styrde direkt mot Statoil som har 24h öppet för att tanka skoter med soppa och mig med kaffe.

Stina ringer då på min mobil. Hillima har hittat tillbaks till de andra hundarna. Kvällen innan så hade nämligen Stina kört ett spår med hundspannet runt Arvidsjaursjön. Antagligen så har doftspåret gjort så att hunden har kunnat följa spåret fram till de andra hundarna. När sedan Lena öppnade dörren till huset så sprang hon glatt in i huset.

Hilima är jätteglad, pratar och har som massor av saker att berätta. Militära skjutfält med skottlossning, bilvägar, -30C som vänder till plusgrader, stadsvandring på natten inne i Arvidsjaur, snöskotrar, folk med hundar och mycket mer. Hon är klart tunnare nu och aptiten är det inget fel på. Hon sover här inne i vår stuga och tycks trivas kanon med det.

Det kommer ett blogginlägg lite längre fram med lite tips på hur man kan organisera letandet efter en hund. Skall man hitta en hund så går det snabbare om man arbetar systematiserat så det kommer lite tankar om detta. Sist men absolut inte minst vill jag tacka alla som på ett eller annat sätt hjälpt till. Det är verkligen en intressant kraft som uppstår hos folk när många olika personer gör lite vardera. Tack alla ni är guld värda!

Siberian_husky_hilima_2
Trötta och nöjda kan man lugnt säga!

6 svar på ”Siberian Huskyn Hilima är hemma igen

 1. Den hemska sagan fick ett lyckligt slut! Huvud-”hunden” full i nya intryck och birollerna lugnade från sina känslostormar från hopp till förtvivlan. Hilima är en rik hund med så många som bryr sig <3 Och jag min lyckliga själ fick möta henne tre gånger under min korta insats.

 2. Hi Matti,

  were crossing our fingers the last days hoping for a safe return of Hilima – so glad this worked out fine! All the best form Vienna to all of you! Michael and Angelika (special hug to Nappen, Angelika’s favourite bed companion! 🙂

 3. Hej Siberian Husky Hilima!
  Undrar om din ”super” husse kommer ihåg en mycket berömd ledare i ”draghundshimlen”,
  som hette Togo? Han hade klara åsikter vem som skulle vara husse och matte…
  Rymning ingick i konceptet innan husse insåg vad hans skalle och tassar stod för. Resten är draghundshistoria med dignitet! Jobbigt när man inte kan lägga ut texten direkt!
  Anmäler mig som fadder till dig! En Siberian är alltid sin husse och matte trogen .
  /Kenneth

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *