Hundar på rymmen

Hundar på rymmen

Siberian_husky_hilima_1
Det var en nöjd Hilima efter att vi hittat henne. December 2013.
Hundar som är på vift är verkligen ingenting som man önskar sig. Förra hösten sålde vi Hiilima som ganska direkt rymde. Förskräckt sprang hon omkring under några dygn i skogarna runt Arvidsjaur. Efter flera stressfulla dygn för såväl Hiiilima och oss som letade så kom hon åter.

Natten mot Tordsdagen var det Chicks tur att rymma nere i Luleå. Mitt inne i stan blev hon troligtvis rädd för åskan och smet. Efter några stressande dygn med facebook och mobiltelefonen så fick vi till slut höra attEllinor efter tips hittade henne.

Facebook är ett fantastiskt hjälpmedel och ni skall veta hur värdefullt alla delningar är. När Hiilima var borta i Arvidsjaur så fick vi en strid ström med observationer, tips, spår och kontakter. Nu när Chicks var på rymmen så är det väldigt få som egentligen sett henne. Denna gång skrev även Norrbottens Kuriren om Chicks och kanske var det det som till slut gjorde att hon återfanns vilket de också skrev om.

Vad hände då med Hiilima? Hon följde med oss hem och sprang en vinter till med oss innan hon flyttade ner till Lena och Per. Jag var förbi i Tisdags och Hiilima har det superbra och hon trivs bättre med att inte vara yrkesverksam slädhund. Från Ellinor och Chicks hörde jag för nån timme sedan. De satt i soffan och åt pizza tillsammans.

Ett stort tack till alla där ute som har hjälpt oss! Ni gör verkligen skillnad. Vi skall också tänka på att fortfarande just nu är det många hundar, katter och andra djur som är på rymmen. De blir förvirrade, rädda, stressade och vet inte hur de skall hitta hem. Ett telefonsamtal från er till Polisen betyder så mycket när man som hundägare ledsen och förtvivlad inte vet vart man skall söka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *