Browsed by
Etikett: Tree Hotel

Kate Moss i Lappland

Kate Moss i Lappland

Kate_moss_lappland
Kate Moss på semester i Lappland.
Under mitten av december körde vi en fotomodell på en av våra turer, Kate Moss med familj. När turen bokades av Tree Hotel så hade jag verkligen ingen aning om vem det var. Nu efteråt när jag sett i tidningarna och folk har frågat oss så förstår jag att det nog var en mer känd person än vad jag fattat. I och för sig så är det inte sånt som imponerar på mig.

När jag sedan ser i tidningar som Klick att Kate Moss har varit på norrländsk sexsemester så uppstår genast några frågor. Är inte det naturligt om man är ett par att man kanske har sex på sin semester? Vad är en norrländsk sexsemester? Vem köper och läser sådana högintelektuella tidningar som Klick? Vem utbildar sig till journalist för att sedan söka jobb på tidningen Klick? Varför köper man eller skriver man inte bra seriösa reportage om dessa människor och alla andra människor runt om i världen, något läsvärt? Nsd skriver även de om Supermodellen som sov över i Harads. Aftonbladets nätartikel beskriver kärlekssemestern i Lappland.

Sedan kan jag svara på frågorna jag fått. Hur var dom? Ja, som helt vanliga trevliga människor. De flesta av våra gäster är väldigt trevliga oavsett om de är kända eller okända. Däremot så är det verkligen en rolig del av arbetet som guide med allt folk vi träffar.

Intressanta samtal i kylan

Intressanta samtal i kylan

Kaffekok_lägereld
Ett riktigt kaffekok igen…
Stina drog strax efter lunch under Söndagen iväg på en tretimmarstur med två danskar. Tiden drog ut och hem kom de forsandes med hundspannet och stressen var ett faktum för att gästerna skulle hinna med bussen tillbaks till Tree Hotel. Det blev så intressanta samtal där ute sa Stina innan hon försvann med bilen upp på byn. Gästerna var utan tvekan nöjda.

Strax efter att hon kommit hem drar jag av gården med 12 pigga hundar och ett par från Florida. Vi stannade och kokade både en och två pannor kaffe. Samtalen blev så intressanta. Allt från USAs sociala politik, hur man behandlat Nordamerikas ursprungsbefolkning, Sveriges glesbygdspolitik, Sadam, oljefyndigheter, gruvor, samer, olika sorters ekonomi och tom Sverige Demokraternas skrämmande framfart. Även vi kom inflygandes på gården, något stressade för att tiden gått allt för fort. Gästerna var riktigt nöjda och for sedan vidare ner mot Tree Hotel.

Vi hade runt -32C under hela söndagen men vid elden med en mugg rykande kaffe är livet riktigt behagligt. De gäster som har kalla fötter drar vi av skorna på så de kan värma sig. När de kommer undrar de om vi ens kan köra. Efter ett par timmar vill de nästan inte hem igen. Både Stina och jag konstaterade under kvällen att en av behållningarna med detta jobb är alla möten med människor från hela världen.