Säsongens första körning

Säsongens första körning

Första_körningen_1
Släden och linorna förbereds med andakt.
I går kväll fick vi ett telefonsamtal från Tree hotel där de frågade om vi körde hund redan. Några minuter senare var årets första körning bokad. Två engelska kvinnor ville ut på en 1 timmes hundspannstur.

Vi har nu spår så att vi kan köra 1 timmesturer och 3 timmarsturer. Det som skulle kunna hända är att snön försvinner från isen och det bara blir blankis. Då får vi vackert vänta men som det ser ut idag så är försäsongen i hamn!

Dessutom så kom Lena och Per på besök från Arvidsjaur. Vi har hunnit fika massor och surrat om allt möjligt. Det är verkligen bra att vi har vänner som helt sonika kommer och besöker oss. Vi lever ju så mycket i vår lilla bubbla med hundmatning, hundträning, fixa med utrustning och så vidare.

Första_körningen_2
Hundarna får vackert vänta ett bra tag i spannet före start.

Första_körningen_3
Tyvärr hade vi dimma och en del vatten på isen. Hundarna gick segt och släden kändes som om det var helt utan belag…

3 svar på ”Säsongens första körning

  1. Alltid lika skoj att besöka er, men jag kom på sen att vi skulle stannat lite längre och hjälpt till med mockning och matning av doggsen. Hoppas ni fått sova ut.

  2. Det känns bedrövligt att ni hann ut med gäster innan ni fick era kläder. om vintern är lite tidig eller vi lite sena låter jag vara osagt, men nu är de på G! Slit dem med hälsan och lycka till med vinterns jobb!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *