Western Mountaineering HighLite sommarsovsäck

Western Mountaineering HighLite sommarsovsäck

Western_mountaineering_highlite
Western Mountaineering HighLite.

Valet av sommarsovsäck blev tillslut en Western Mountaineering HighLite. Det är en mycket lätt och kompetent dunsovsäck. Efter min granskning av olika sommarsovsäckar kom vi hela tiden tillbaks till denna säck. 460 gram tung och ett dunloft på 9cm över bröstet. Uppgiven komfort temperatur är +5C men jag tvivlar på att man inte skulle klara en eller ett par minusgrader i den utan att vantrivas. Ni hittar en sammanställning av fler olika sommarsovsäckar på pdf-filen ’Sovsäckssammanställning’.

Kombinerar man denna sommarsovsäck med en fleece innersäck som väger 300gr så borde man fixa även en sen septembertur i fjällen. Då blir dessutom totalvikten 760gr vilket fortfarande är lättare än många av de andra sovsäckarna.

Efter några dagar med sovsäcken kan jag konstatera att den är löjligt lätt, blir så liten ihop packad att den skulle kunna försvinna i ryggsäcken samt att den ser ut att vara riktigt bra gjord. Vi köpte den av Outnorth för 2595kr.

3 svar på ”Western Mountaineering HighLite sommarsovsäck

  1. Hej Matti,
    Bra sammanställning. Kan intyga att Caribou är för folk som är lite bulkigare, därför är den tyngre. Förvirrande är att Highlite enligt europeiska normer klassas som att den klarar lägre temperaturer än Summerlite. Western Mountaineering anser motsatsen och logiskt sett har de rätt. Den har typ 20 procent mer dun och är till skillnad från Highlite inte genomsydd.
    Jag lyssnade på folk från Getout (numera Outnorth) som är importörer av WM i Sverige när denna gradering kom, och de begrep inte hur det gått till. Å andra sidan hade det gett ett uppsving för försäljningen av Highlite…

    1. Jag är imponerad av din noggrannhet i analyserna Jörgen. Du har helt rätt. En genomsydd säck förlorar helt klart isoleringsförmåga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *