Kanadensarpaddling på Karatssjön

Kanadensarpaddling på Karatssjön

Paddling_karats_1
Min lilla röda kärlek. Varför har jag aldrig skaffat en solokanadensare tidigare kan man ju fråga sig!
Nu är jag landad hemma efter fem kanonfina dagar med kanadensare i Karatssjön som är en av Pärlälvens källsjöar. Med mig hade jag 6 gäster från Lettland, vilket bara det har varit ganska så intressant. Det är mycket man inte vet innan man har pratat med folk som kommer från olika platser på denna jord. Intressant att få deras bild av varför flera av dem slogs på Hitlers sida utan att vara nazister. Tyskarna upplevdes som befriare som gjorde att de slapp Stalin och kommunismens baksida.

Vi har paddlat, campat, fiskat, lagat mat på eld, vandrat och ätit fisk. Karatsjön har flera dagar och nätter legat helt lugn och fin vilket inte är det vanligaste. Första dagen hade vi dock lite problem med vinden och vågorna.

Denna tur blev lite av en återpremiär för mig vad gäller kanadensarpaddling. Jag har länge föredragit kajak men nu vet jag att en liten kanadensare ger mer vildmarkskänsla och man förflyttar sig med betydligt mer ro. Fiskespöet, kameran och hunden får dessutom mer plats.

Jag ser redan fram emot nästa tur då jag får lasta min lilla röda kanot, skjuta ut den från stranden och låta paddeln föra mig in längs vattenvägarna. Landa på en tallbacke och där koka en panna svart kaffe och grilla nyfångad fisk på glödbädden.

Paddling_karats_2
Första dagen fick vi söka skydd bakom uddar och öar. Vinden piskade och vågorna sköljde mot kanoterna. Hittade vi lä pustade vi och samlade oss innan nästa etapp.

Paddling_karats_3
En bra fiskeguide ser alltid till att gästerna får fisk!

Paddling_karats_4
Karatssjön ligger i Pärlälvens naturreservat.

Paddling_karats_5
Vi tog inte mer fisk än vi kunde äta. Här i stekpannan några mindre öringar som inte gick att sätta tillbaks.

Paddling_karats_6
Drömdagar för kanotisten.

Paddling_karats_7
Här har en björnen rivit i en torrfura antagligen för något år sedan. Vi hittade björnskit som var ett par dagar gammal, stenar som var vända och myrstackar som var utrivna. Är man björnrädd ska man kanske fundera på något annat område för sin semester.

4 svar på ”Kanadensarpaddling på Karatssjön

    1. Låter som en bra ide!

      Det var trevligt att få hälsa på i er stuga. Bortsett från myggen så ett riktigt paradis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *