Mad River Freedom Solo kanadensare

Mad River Freedom Solo kanadensare

Freedom_1
Trädetaljerna hade fått en del stryk då de inte blivit regelbundet behandlade.
Vem har inte drömt om en solokanadensare? En liten lättsvängd och lättdriven kanot som kan föra dig och hunden ut på äventyr längs vattenvägarna. Mad River Freedom Solo är just en sådan liten och mångsidig kanot.

Med sina 444cm lång, 74 cm bred i vattenlinjen, väger den endast 25kg. Det innebär att man med lätthet slänger upp den på axlarna och bär iväg med den mellan några sjöar eller förbi forsen. Kanoten är byggd i Royalex med relingen av trä.

Kanoten var begagnad och trärelingen behövde utan tvekan en hel del kärlek. Nu är alla trädetaljer slipade och inoljade med linolja och balsamterpentin. De var mycket illa medfarna och man kanske byta ut alla trädetaljer mot nya i framtiden. Nu ska kanoten i alla fall i sjön och paddlas tills isen lägger sig.

Freedom_2
Den visade sig vara lite mer illa åtgången än det först såg ut.

Freedom_3
Hade jag haft mer tid skulle jag plockat lös hela relingen. Får kanske göra det till nästa år eller så byta helt och hållet.

Freedom_4
Lägg märke till störtregnet utanför.

Freedom_5
Alla trädelar behandlades med kokt linolja blandat med balsamterpentin. Linoljan behandlar och ger en hård yta medan terpentinet gör att det tränger in i träet.

Freedom_6
Mad River Freedom solo. Nu är den redo för att sjösättas.

6 svar på ”Mad River Freedom Solo kanadensare

  1. Men Matti – du har väl inte robbat Stina på hennes ”snickarboa”? Hundkojor ÄR faktiskt viktigare än kanadensare!!! 😀

    1. Tor… Denna kanot gör sig otroligt bra på bild! Röd och med träreling. Kanske en hösttur och plåta lite?

  2. Verkar vara en trevlig kanot, vad får man ge för en sån
    begagnad ungefär? och var hittar man dom?

    1. Vi gav 9’000kr + moms men då var detta den 6:e kanoten vi köpte. Nypris ligger på 14500kr + 2000 extra för träreling. De står sig bra i kurs. Jag vet faktiskt inte om man hittar dessa solokanoter begagnade. Kan vara svårt. Fast å andra sidan så kan man ju lika köpa en ny då priset inte skiljer så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *