Hundar med dålig aptit

Hundar med dålig aptit

Hundar_aptit_1
Wiskas kattmat då hunden själv får välja…
Emellanåt händer det att men får dålig aptit på en eller flera hundar. Det kan handla om ett spann som utsätts för hård press med tufft fysiskt arbete men det kan även handla om en hund som är sjuk. Äter hunden dåligt för att den inte motionerar tillräkligt så måste du öka mängden fysiskt arbete. Det är direkt djurplågeri att hålla hundar allt för överviktiga.

Kattmat har högre smaklighet än hundmat pga. att katter ska vara mera kräsen på mat än hundar. Därför brukar vi vid extrema fall ibland att blanda väldigt lite kattmat i hundmaten för att få en matvägrande hund att börja äta. Bäst är det då med dessa stora förpackningar som innehåller flera småpåsar med olika smaker. Rör ned en påse i hundmaten per dag för en hund.

Att blanda i kattmat är ett sätt av flera för att få matvägrande hundar att äta. Man kan även ge den vanliga hundmaten frusen, uppblött, torrkulor med vatten, kycklingfärs, färskfoder, 10% av ett nytt torrfoder plus 90% av det torrfoder man brukar ge, osaltad buljong osv.

Senast vi hade problem med en matvägrande hund var med Hilda under hösten 2011. Hilda var dräktig och slutade plötsligt att äta. Detta är inte heller helt ovanlig reaktion hos en parad tik men de brukar snabbt komma igång igen och äta normalt. Hilda kom aldrig igång. Hon var riktigt sjuk och vi tvingades tyvärr avliva henne med döda valpar i livmodern.

Kattmat_hund
Portionsförpackad kattmat gör att man kan välja olika smaker varje dag. Den håller sig fräsch och bra så hundarna brukar oftast älska denna mat. Vi blandar i en påse per portion hundmat men bara då det är nödvändigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *