Männen, myterna och legenderna

Männen, myterna och legenderna

Männen-myterna-legenderna_1
Männen, myterna och legenderna…
Många frågar sig vilka dom är, varför pratas det så mycket om dem och är de verkligen så fantastiska som… de själva tycks tro?

Under flera år, jag kommer faktiskt inte ihåg hur många men nog är det 10 i alla fall. Jaja…Under flera långa år, igenom mörka tider, svåra väder förhållanden, extrema situationer och med svälten som följeslagare har Janne och jag varit ledare för Singel i Salto.

Singel i Salto är ett arrangemang för personer som vill uppleva fjällen på ett bekvämt sätt. Helt sonika dagsturer från Saltoluokta fjällstation. Varje kväll avslutas med en middag i restaurangen och bastun är alltid varm efter dagens vandring. Singel i Salto är ingen raggningsvecka utan egentligen skulle den hetat Solo i Salto men då skriver inte tidningarna om det och bokningarna sjunker. Målgruppen är de människor som vill resa till fjällen men som inte hittar någon kompis som kan följa med dem just den veckan.

Janne är den pedagogiska delen av vårt samarbete. Han kan klockan, skriver dagsprogram och veckoprogram, planerar och strukturerar. Min del i det hela är… Jo, jag följer också med ut på turerna och så äter jag middag med gruppen. Jag kan betydligt fler växter än Janne och många är de gånger då jag fått visa honom vägen tillbaks till fjällstationen då han förvirrat irrat bort sig bland videsnåren.

Singel i Salto 2012. Männen, myterna och legenderna will be back!

männen-myterna-legenderna_2
Man ska alltid ta sig själv på absolut största allvar…

männen-myterna-legenderna_3
Ja…sånt är livet!

2 svar på ”Männen, myterna och legenderna

 1. Hallå på er!

  Kommer ni ihåg oss?
  Den 8/7 för 7 (!) år sedan minglade vi i fjällen som singlar i Salto med er två som ledare. På turen från stora sjöfallet fann vi varandra och den 9:e juli firar vi nu vår andra bröllopsdag. Utan er två tokstollar hade vi aldrig funnit varann.

  Eftersom vi gillar Salto skarpt och känner det som ”vårt”, dyker vi upp igen…

  Till dess får ni hälsa alla glada deltagare att – så här kan det gå!

  Maria och Lorentz Nilsson

  1. Jag kommer ihåg trubbaduren och arbetsförmedlerskan…
   Roligt att det har gått bra för er! Ett riktigt stort grattis till er!
   Hoppas att vi ses igen och ni är säkert välkomna till Salto igen. Mig veteligen är ni inte på någon svart lista.
   🙂
   / Matti
   Janne hälsar säkert oxå…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *