Man vänjer sig aldrig

Man vänjer sig aldrig

Norrlandsvägar
Norrlandsvägar där kilometrarna rullar undan är sköna!
Idag har vi fått låta Hilda somna in. Efter röntgen och ultraljud kunde vi konstatera att det fans fyra valpar i henne. Döda valpar, troligast sedan 1-3 dagar tillbaks. Hilda själv hade påverkats mycket negativt av själva graviditeten med förhöjda levervärden, indikation på infektion och en juvertumör som tagit riktig fart. Det fanns inget att göra.

I såna här situationer är det egentligen inget beslut som skall fattas. Det är så självklart att en hund i vissa lägen inte skall behöva genomlida en operation. Så fick det bli. Det känns och det ska också kännas att förlora en hund. Själv så tycker jag att det är riktigt skönt att känna att man kan sakna. Känns det inte så har man inte haft rätt kontakt med den hunden. Men ont kan det verkligen göra.

Det är också skönt med långa norrlandsvägar. Medans kilometrarna rullar undan och musiken strilar ur högtalarna så hinner tankar rumla runt i huvudet. Helst ska man vara helt ensam och ostörd i bilen. Man smuttar på en mugg statoilkaffe och ser sig omkring. Saker får perspektiv.

Vi hade verkligen glatt oss åt hennes valpar. Vi hade glatt oss åt valpar mellan henne och gamle Attanik. Vi hade glatt oss åt att få ännu en vinter med Hilda i spannet, i soffan och vid vår sida. Tur att vi har massor av andra underbara hundar!

Muddusälven_oktober_2011
Muddusälven som man passerar när man kör mellan Gällivare och Jokkmokk.

15 svar på ”Man vänjer sig aldrig

  1. Ibland om man avlivar en hund kan man känna att den hunden är rädd för att dö på nått vis. Hildas mor var sådan.
   Hilda däremot var hel coool. Som att hon ändå var rätt nöjd med att få somna.
   / Matti

 1. Nä men detta var inte roligt!:( Söta hunden som var såååå coool, fast vi flamsa å höll på!!? Å så var hon kanske för sjuk för att orka bry sig…..!?:( Kram till er båda från Elli! <3

  1. Nä, de döda valparna hade inte hunnit infekterat hennes kropp riktigt. Almänn tillståndet var förutom magerheten fortsatt gott.
   / Matti

 2. Nej man vänjer sig alldrig med slakt. O man ska det inte heller, Döden är alltid nära vid födelse , de går som hand i hand. skönt när man har flera hundar att gråta ut hos.När man är riktigt sjuk är döden en befriare, de vet både mäniska o hund.Såg självbefrielsen i Trekker ögon som dog i hjärhinneinflamation. januari- smittad av fästing från rådjur. Med värk i hela sin kropp o feber mot 41grader, så sjuk, så sjuk.Eva

  1. Du har så rätt. Det är faktiskt vårt ansvar som hundägare att setill att hundarna får somna innan de börjar lida.
   Den förmånen har ju hundarna jämfört med oss människor.
   / Matt

 3. Matti, den dagen då man inte längre känner sig ledsen när låter en hund bli avlivad då är det dags att sluta med allt vad djur heter.

  /Charlotta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *