Stora Sjöfallet med ändrade planer

Stora Sjöfallet med ändrade planer

Kebnekaise_sjaunja_1
Kåtan i Hukejaurestugan ligger vackert på en liten höjd.
Kebenekaise och Sjaunja heter den turen jag just kom ifrån. Två helt fantastiska dagar avlöstes av busväder och lunginflammation hos en hund. Flera av hundarna började kraxa lite vilket kanske var en släng av kennelhosta. Vi vaccinerar varje år mot det och då blir det mildare.

Rasmus blev däremot rejält hängig och apatisk. Det visar sig senare vara lunginflammation. Skriver lite mer senare om det. Stina fick evakuera Rasmus så han kom till veterinär. Nu i skrivande stund är han på bättringsväg och har piggnat till rejält.

Våra gäster denna vecka har tagit det kanonbra att väder och hundar gjorde att vi fick ändra planerna. De förstod grejen med att i fjällen får man helt enkelt anpassa sig efter situationen. Vi har ändå fått fin körning och trevliga stugor.

Kebnekaise_sjaunja_2
Vi körde ganska rakt på mellan Teusajaurestugorna och Hukejaurestugorna. Några hyffsat höga pass passerades och uppförsbackarna var riktigt seriösa. Några av backarna fick mitt spann rycka släden meter för meter uppför medan jag sköt på allt vad jag kunde.

Kebnekaise_sjaunja_3
Stina och Jocke matar hundarna i Hukejaurestugan. Lite busväder är påväg in över området.

Kebnekaise_sjaunja_4
Rasmus blev hängig och apatisk. Visar sig senare vara lunginflammation vilket vi misstänkte.

Kebnekaise_sjaunja_5
Stina kör mot Ritsem med Rasmus nedpackad i släden. Vi vände tillbaks mot Sitasjaurestugan där vi låg två nätter.

5 svar på ”Stora Sjöfallet med ändrade planer

  1. Kram till er båda hoppas Rasmus repar sig fel tid att bli sjuk. Djävla hosta.Stackars liten i lunginflamation är man sjuk.

  2. Fina bilder på vacker natur. Stackars Rasmus. Min första husky fick lunginflammation som valp. Hon blev inlagd och fick ta det väldigt lugnt ett tag samt äta antibiotika (Om jag minns rätt. Det är snart 16 år sedan). Hon blev helt återställd. Jag tror att det är ganska lika på hundar som det är på oss människor. Det är jätteviktigt att de håller sig lugna och inte anstränger sig. Håller tummarna för att Rasmus repar sig snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *