Påsk på Saltoluokta fjällstation

Påsk på Saltoluokta fjällstation

Saltoluokta_påsk_3
Påsk på Saltoluokta fjällstation innebär givetvis blå himmel o färgade fjädrar.
Nu ligger jag några dagar på Saltoluokta fjällstation. Hundarna och jag försöker vila. Utrustningen gås igenom och på Lördag kommer nästa grupp. Här går jag ner i ett lugn. Går omkring och snackar med olika gäster, kollar så personalen sköter sina arbetsuppgifter och pysslar om hundarna. Oftast blir det väldigt lite gjort för min del. En vila som verkligen är värdefull mellan turerna.

För de som verkligen vill koppla av rekommenderar jag innerligt att man bor några dagar på fjällstationen. Äter gott i restaurangen, badar bastu, någon kort skidtur, en öl framför öppna spisen en bra bok osv. Kan varmt rekommenderas.

För övrigt så har jag ganska ont i bröstkorgen efter förre turen. Kanske har ett revben en spricka eller så. Vissa rörelser o lyft kan jag helt enkelt inte göra. Revbensbrott ska tydligen göra ondast efter 4-5 dagar. Det stämmer tidsmässigt med några rejäla krascher jag åstadkom med mitt spann på väg ned längs Tarradalen förra veckan. Tur att Stina följer med nästa veckotur så då underlättas jobbet ganska mycket.

Saltoluokta_påsk_2
Mattias o Camilla är här med tre hundar från oss. Holly som är min gamla pensionerade superledarhund, Qurt som flyttade förra sommaren och Taiga som de köpt som valp. Kul att se Kirunabor här nere i Jokkmokksfjällen.

Saltoluokta_påsk_4
Cross Mountain Band är här och spelar bluegrass, country och bjuder på berättelser ur verkliga livet på ÄKTA Pitmål. Bara dessa grabbar gör Saltoluokta besöksvärt!!!

Saltoluokta_påsk_5
Robert hissade en helt ny STF flagga häromdagen trots att han hellre hade satt den skånska flaggan överst.

Saltoluokta_påsk_6
Mats skötte isbaren och utegrillen idag.

Saltoluokta_påsk_1
Emellanåt händer det att jag tar en titt in i Saltoluoktas kök. Maten som lagas här brukar både smaka bra och se god ut.

3 svar på ”Påsk på Saltoluokta fjällstation

  1. Hej Matti!
    Passerade Skabram på skärtorsdagen em. Stina försåg mig med ”turbokorvar” fr Prima direkt fr ert kyllager. Anlände till Salto på kvällen. Såg ert vilande Sarekgäng av Sibbar bakom station. JVT nattade på framsidan. Rakel och jag drog till Sito på långfredagsmorgonen f a plocka upp min depå. Sedan vidare in i Sarek. Denna gång satte vi kursen genom Kuopervagge. Djupsnö 3-4 dm. Tur att Rakel har kondis av den outtröttliga varianten. Tvåbent ledare då fyrbeningarna gick med snö till buken. Efter fyra fältmässiga nätter anlände vi till Kisurisstugan och två nöjda huskies slocknade på golvet. Denna gång visade sig Sarek vara på mycket gott humör med kyla större delen av turen, vilket vi är mycket tacksamma för. Sista Primaflisorna försvann i Akka sedan fick vi ta till Lithells f a komma över till Ritsem. Möte Stina på väg upp med släppet när jag åkte och hämtade bilen i Kebnats igår.
    Tack för hjälpen med Prima HE och Prima kyckling turbo!
    /Kenneth

    1. Jaha…jag såg aldrig till er på Salto. Kul att ni fick en bra tur. Vi lär ju synas nästa vinter igen gissar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *