Jokkmokks Vintermarknad 2012 är över

Jokkmokks Vintermarknad 2012 är över

Marknadsdag_11
-39C hemma på kenneln. I byn Dragnäs hade man uppmätt -45C hörde jag. Våra spår passerar den byn.
Ännu en av Jokkmokks vintermarknader är över. Temperaturer under -40C har uppmäts både här och där. Vi har kunna kört våra turer som planerat men med massor av extra kläder. Några gäster har avbokat men det är inte många.

När tempen blir så pass låg har man ett problem med risken för förfrysningar. Då är det vanligen kinder, näsor och öron som kan få små vita fläckar. Dessa skall värmas med exempelvis en handflata. Absolut inte gnuggas!

Ett betydligt alvarligare problem är ifall något skulle hända ute på spåret. En gäst som får ett epilepsianfall, ett alvarligt ryggskott eller något annat som gör att personen inte kan röra sig och hålla värmen. Därför har vi alltid med utrustning på slädarna för att kunna göra ett värmepaket. Ska skriva om det senare på bloggen.

Allt har gått bra ute på spåret med folk och hundar. Däremot så har en bil frusit ihop och kokat, en av bilarna växlar inte efter ett motorbyte, varmvattnet frös i vårt kök osv. Sånt som ger oss stress. Sömnbristen är ett faktum.

Utan någon vilodag emellan för min del så bär det nu av på en fyradagarstur. De hundarna som skall med har fått en del vila. Nu ser jag verkligen fram emot sängen. Har dessutom hunnit duscha för första gången på en vecka eller så. Marknaden är kul säger de som har varit där inne.

Marknnadsdag_12
Här sitter ett 12 spann hundar och lyssnar efter mina kommandon. Desssa hundar är lyhörda och vill vara till lags så de är med andra ord körbara!

Marknadsdag_13
Här kommer stina med 12 hundar och 4 gäster. Lägg märke till den dimma som blir från hundarna. Spåret kommer bakom trädridån till höger i bilden. Ni ser dimman där hundspannet kom.

Marknadsdag_14
Under dagens skotertur till en koja ångrade jag igen att jag inte rakat mig. Tejpen på näsan är för att jag inte skall förfrysa näsan mot glasögonen.

2 svar på ”Jokkmokks Vintermarknad 2012 är över

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *