-34C och tempen sjunker fortfarande

-34C och tempen sjunker fortfarande

Morgonsol_hundspann
En kortare paus på en av dagens en timmesturer.
Just nu är det -34C ute och tempen tycks sakta fortsätta nedåt. Idag har vi varit fyra spann som kört en – två turer vardera. Förhållandevis lugnt med tanke på att det är marknadstorsdagen. I morgon däremot så blir min dag intensiv. 4 turer varav 3 stycken är tretimmarsturer. Lägg därtill lite hundmatning, hämta/lämna gäster, sela hundar och plocka hundskit.

Fick ett sms från Cissi ute i igloobyn. Hon är där med fyra gäster som Stina körde dit med hundspann. Tydligen så hade de det bra och låg nu i sina sovsäckar. Själv så ser jag fram emot min hyfsat varma säng samtidigt som jag vet att när man väl är där ute saknar jag sällan bekvämligheter. Jo, efter en vecka eller mer i extrem kyla brukar jag sakna en varm toalett.

Matti_eldar
Jag passar på att brassa på elden medan jag väntar på Sten och Stina som är på ingång med hundspann och gäster.

Hundspann_påväg
Här kommer Sten och Stina med gästerna. Stens ledarhundar är siberian huskyna Dino och Vera. Två syskon ur en kull där alla blev bra kommandooledarhundar. Här leder de ett spann alaskans och siberians.

Renskinns_marodör
Som tur han vi avbryta renskinns slakten i tid.

Working_husky_torock
Att se vem som är skyldig är inte alltid det svåraste även om hunden nekar till brott. Här Working Husky Torock.

3 svar på ”-34C och tempen sjunker fortfarande

  1. Mycke bra du skriver här, gollar hunden ”jag har väl inte gjort nåt, de va nån av don andra” >bästa bloggen i syberrymden<

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *