Utvilad början på året

Utvilad början på året

Blom_angel
Fugitives Blom och Fugitives Angel. De går normalt med Stina då de har en mycket skeptisk inställning till min närvaro. För Stina arbetar de bra liksom för gästerna. I mitt spann tror jag de hellre skulle välja döden. De är ändå ganska söta på nått vis.
Efter gårkvällens sömn och vila har jag varit pigg och full av energi idag. En fika tur med hundspann med gäster från Hotell Porjus och Solberget. Därefter körde jag och Tor-Henrik och kollade spår med skotrarna. Vi vågade oss inte ut på Purkijaure i mörkret så den överfarten har vi ännu kvar. Isar skall behandlas med respekt. Vi fick i alla fall endel fina spår som direkt försvann i den tilltagande vinden.

Vi har dessutom hunnit med en födelsedagsmiddag. Det är Stinas syster-dotter som fyllde 15 år. God middag hos Stinas föräldrar och tårta. Två av Stinas systerdöttrar är på Lapplandsbesök. Vi försöker lära 08-orna lite vett men jag vet inte om det fastnar något. Hur som helst så är det roligt att de hittat hit till landet norr om Polcirkeln.

Nu innan sängen kallar så har jag roat mig med en knivslip. Under flera år har jag sneglat på en elektrisk sandsten/våtslip. Jag ska fota den och visa senare när jag hinner skriva mer. Den är helt klart prisvärd och nu lär knivar och yxor bli skarpare även i detta huset!

Aslakgårdens_virvel-vind
Aslakgårdens Virvel-Vind lyckades flera gånger gå runt samma träd under vår fikapaus. Han är 10 år gammal och arbetar bara på halvtid. Till våren ska han antagligen nyttjas i vår avel.

Working_husky_rikos
Working Husky Rikos lyckade oxå tjorva in sig i trädet under fikapausen. Rikos är en av Stinas bättre kommandoledare.

9 svar på ”Utvilad början på året

 1. avl: ser du leter etter bikkjer med gammelt blod. Jeg aner ikke hvor de finnes. Men jeg vat at mine og mange andre sine beste bikkjer kommer fra enten Vargteam, eller Hans Christian Ørjestad’s linjer (kennel Quaqeerlaaq, han har en kritisk og skeptisk blogg….eller kommentar).

 2. Var snäll med Blom och min Ängel- kloka, fina och duktiga hundar. Vad snäll Stina är som lånat ut dom till dig 🙂 . Du vet Matti, hundars kärlek kommer inte automatiskt, den måste man förvärva. Ansträng dig liiite mer istället för att skrämma dom med din blotta uppenbarelse så dom kissar i sängen ;-D.
  Bra med knivslip, när jag lagade mat hos er när du var i Abisko dög knivarna knappt att skiva svamp med!!!

  1. Vind är här! Jag har tänkt kontakta dig för att berätta. Vind är hur som helst en mycket trevlig gentleman och du har fixat en stamtavla på honom som vi gillar. För er andra som läser detta är Sofia uppfödaren till Vind.

   1. Själv gillar jag pappans sida väldigt mycket och använde därför en kusin till Chili & Vind som pappa till min senaste kull. Behöll 3 av 6 valpar och de ser väldigt lovande ut. Nästa vinter blir vi farliga i tävlingsspåret 😉

 3. Siktar på medeldistans men det är höstträningen som avgör om det blir vintern 12/13 eller 13/14. I år blir det tyvärr bara 4-spann sprint med syrran som förare.

 4. såg att du ville ha adressen till http://qaqeerlaaaq.no/
  vet inte om du hittat dit ännu men här är den.

  Dock har han slutat som det låter, men en hel del intressant och matnyttigt finns där att läsa.

  // annica

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *