Tillbaks till verkligheten

Tillbaks till verkligheten

Äventyret_väntar
Här sticker Stina med sina två gäster. Drevsnö och tunga eller obefintliga spår.
På morgonen då jag kollade ut kom jag snabbt tillbaks till verkligheten. Alla spår borta. Stina kom av gården enligt plan med två gäster. De ska ligga ute en natt i tältkåtan. Själv så har jag kört en tretimmarstur med 6 stycken gäster som tog minst 4 timmar. Drivsnö, vatten och tunga slädar är ingen bra kombination.

Väl hemma överraskade Stinas pappa med Stinas systerdöttrar då de mockade hela hundgården. Jag tog skotern och drog iväg med en kälke som skulle ut till kåtan. Givetvis ankrade jag i ovanivatten med hela ekipaget. Sånt händer nästan aldrig med hundspann. Vi har ganska mycke vatten på isarna just nu. Måtte det bli riktigt kallt! -45C eller kallare i minst en vecka!!!

Middagen bestod av en kall öl, älgskav, bearnaisås, färska grönsaker och feta ost gled ner galant! Nu är det sovdags.

Tjorv_vind
Även idag lyckades Vind att snurra fast i ett träd under fikapausen. Han är i allafall snäll och tuggar inte på selen.

Skoter_ovanivatten
Jag lyckades givetvis att ankra med skotern i ovanivatten. Fick kämpa ganskaa bra innan skoter och kälke åter var lös. Snödrev och mörker och mitt på sjön.

8 svar på ”Tillbaks till verkligheten

  1. Det har kommit en hel del nya ord under 2011. Det är till exempel arabisk vår, juholtare och nysare. Nästa år räknar jag med att ovanivatten kommer med. 🙂

  2. Om verklighetens middagar består består av kall öl, älgskav, bearnaisås, färska grönsaker och feta ost, vågar knappt tänka på hur drömmarnas middagar ser ut =)

  3. Måste erkänna att jag saknar alla nätter och tidiga mornar med snöskoter körning i snöstorm och mörker medans de intet anande turisterna ligger på örat och drömmer vad som komma skall på deras lapplands semester. NOT!

  4. Ge mig snö – ge mig hundar lär någon ha sagt. Hundarna har jag men marken är ohjälpligt hård och bar. Visst är det jobbigt med mängder av snö men alternativet is och/eller stenhårt underlag som sliter på tassar och klor är inte att föredra. När man ser bilderna känner man bara för att lämna allt och bara sticka iväg. Nja, inte allt då, vovvarna hänger givetvis med.

    1. I Vuollerim säljes ett hus för 40 000kr just nu! I Murjek har det gått hus för ca 30 000kr. Där finns snö kan jag lova…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *