Hääppyy njuu jeeerr

Hääppyy njuu jeeerr

Nyårsafton
Nyårsaftonslunchen vid Tjålmak. Älgskavskebab är inte fel. Här två av mina fyra gäster vid elden.
Idag blev det en heldagstur med 4 personer. Hundarna har fått jobba en del med tunga spår. 25 kilometer och en lunchpaus med älgskavskebab, grillad korv och fläsk, bullar te o kaffe.

När jag kom hem blev det ’soppa-torrt’ och jag somnade i soffan. Det har verkligen varit intensiva dagar och nätter. Lite sömn och de långdistanstävlingar som jag kört med hundspann ter sig som rena rama semestern! Stina fick fara själv till några vänner och fira nyår medan jag slummrade.

12-slaget tillbringade jag i hundgården liksom flera gånger förr. Ingen av hundarna som vi har idag är smällarrädda. Tur det för inne i Jokkmokk lät det som värsta kriget hade brakatlös. Hur som helst så hoppas jag att vi alla får ett riktigt gott nytt år!

Tysk_grupp_hundspann
Dagen före nyårsafton körde vi 30 personer på en 3 timmarstur. Tor-Henrik och Sten hjälpte till med sina hundspann. Christin hjälpte mig att köra ett av våra spann. Totalt hade vi 50 hundar ute samtidigt. Det är roligt att jobba ihop med andra hundförare!

Turistsläde
Vi delade gruppen på två 15 personersgrupper och körde istället två turer efter varandra med samma hundar. Här mina fyra passagerare under första turern.

Ett svar på ”Hääppyy njuu jeeerr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *