Pannlampa Led Lenser H7 testad

Pannlampa Led Lenser H7 testad

Led_lenser_h7
Led Lenser H7 är en klassiker som används av många. I stort en bra och prisvärd lampa som ger mycket ljus för pengarna och för sin ringa vikt!
För någon månad sedan köpte vi en Led Lenser H7 pannlampa. Det är en liten smidig pannlampa som knappt märks på huvudet. Man kan zooma ljuskäglan samt ställa ljusstyrkan med ett steglöst reglage som sitter på batteripacket.

Stina har använt den flitigt och är över lag ganska nöjd med den. Hon tycker dock att den äter batterier. Den har ett batteripack som sitter bak på huvudet och rymmer 3 stycken AAA batterier.

Lampans svaga sidor är rent mekaniskt att den inte kommer att hålla i leden där man vinklar själva lampan. Det har vi även hört av andra att den tillslut ger sig och man får tejpa eller limma den i ett läge. Batteritiden är som sagt en svaghet. Dessutom känns lampan lite plastig. På och avknappen är mycket liten och besvärlig då man har stora handskar men fungerar.

Lampans starka sidor är ljusstyrkan i kombination med nättheten. Den lyser riktigt bra för sin lilla smidiga storlek och zoomen är värdefull. Kanske ska jag sätta batteritiden som en bra sak också för den håller bra trots att vi förväntade oss mer. Kanske luras man av att det står 54 timmar på förpackningen vilket vi inte riktigt tycker stämmer.

Led Lensers garantier är fantastiska. De brukar nästan alltid ge en ny lampa om något går sönder. Detta har jag själv sett samt flera bekanta till mig har även de upplevt detta!

Tips: Om du ska köpa en Led Lenser H7 så setill att du köper en med spiralen på batterikabeln. Den kommer annars ganska snabbt att gå sönder där kabeln går in i batteripacket. De äldre modellerna hade ingen sådan spiral.

Avslutningsvis kan jag konstatera att Stina gillar sin Led Lenser H7 men att jag kommer inte att köpa någon till mig. Vi har många bekanta som använder denna lampa flitigt och är nöjda. Ett bra och prisvärt köp.

Led_lenser_H7_2
Reglaget för ljusstyrkan sitter bak på batteripacket. Här syns även den viktiga spiralen på sladden strax före batteripacket.

Led_lenser_H7_3
Rent mekaniskt är vinklingen av lampan en svaghet. Plasthacken nöts ut och den blir slapp och hängig.

4 svar på ”Pannlampa Led Lenser H7 testad

  1. Jeg er enig i at den spiser batterier. I sin tid bygget en venn av meg om noen lamper av denne typen slik at de kunne gå på Silva’s grønne oppladbare. De oppladbare AAA er heller ikke noe tess. Jeg bruker Ledlenser som reservelykt, og har oppladbare andre lamper med mange oppladbare batterier som førstevalg. Vi lader hver natt, som rutine. Det er to her i huset som vi digger. Det ene er Lupine Pico (der har vi kjøpt et tillegsbatteri av den typen som brukes på større Lupine lykter). Vi har en Lupine Tesla og, men den er nesten FOR god. En av handlerne kjøpte en Magicshine oppladbar på XXL. Den er også utrolig bra, men batterikapasiteten er noe kortere.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *