Fartträning av hundspann

Fartträning av hundspann

Fullmåne_guldmedalj
Vi hade en fantastiskt guldgul fullmåne över vår kennel häromdagen.
Nu är det en vecka till start på Nordic Open i Åsarna. Vi har farttränat de sista dagarna och hundarna börjar komma i form riktigt bra. Korta sträckor, bra spår och fullt ös.

Stina är dock riktigt förkyld. Själv så har jag haft huvudvärk och är orolig att jag också ska halka dit. Ingefärsavkok, honungsvatten, echinagard, vitlök och apelsiner är sådant som står på menyn. Allt för att hålla mig frisk. Stina dricker litervis av varmt te och springer fram och åter mellan sängen och toa. Ut ska förkylningen.

Idag har jag kört Stinas 11 tävlingshundar samt 3 av de andra. Hade två sittandes gäster och en turistsläde. På 14 km flacka spår snittade de 20 km/h vilket är riktigt bra med tanke på släde och vikt. Mina 12 tävlingshundar körde jag med 40kg last och lätt släde samma 14 km där de snittade 23,5 km/h. Spåren var lite moddiga men de gick riktigt fint!

Det kommer att bli mycket spännande att se om våra rena Siberian Huskyspann klarar att matcha något av blandras-/alaskan husky spannen. Vi siktar mot stjärnorna och når kanske topen av någon snödriva.

2 svar på ”Fartträning av hundspann

  1. Lycka till! Se till att bli helt friska nu tills det är tävlingsdags. Toppen av en snödriva?! :). Jag är helt säker på att du kommer att imponeras av dina egna hundar på något sätt under tävlingen. De kommer säkert att stå sig bra i konkurrensen. Men, det viktiga i slutändan är ändå att du är nöjd med dina hundar under de förutsättningar du och hundarna hade.

    1. Jag får förhandla en hel del med hundarna. De funderar varför vi inte stannar och eldar efter spåret som vi brukar! Jag försöker förklara att vi har bråttom…lika bråttom som Seppala då de körde serum fast vi ska köra kortare.

      Hundarna förstår inte riktigt och de snackar om att husse har fått hybris… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *