Nordic Open

Nordic Open

Vildmarks_camp
I går natt körde vi förbi Tor-Henrik och en av våra gäster som är på veckotur. Vi blev bjudna på te innan vi for hemmåt. De hade -28C och sov under bar himmel. Dvs en riktig vildmarkstur med fullmåne och lägereld.
Ibland är det roligt att ta hundarna och fara på någon slädhundstävling. Vi passar in det med eventuell ledighet. Nu är siktet inställt på Nordic Open i Åsarna. I år är det dessutom Scandinavian Open Championship.

Den distansen som lockar mest är medeldistansen. Tyvärr så är den enbart 44 km med varvning och inte 53 som den brukar vara i Åsarna. Det är alltså egentligen en lång sprinttävling!

Stina och jag delade redan i höstas kenneln i två träningsgrupper. Siktet har hela tiden varit att vi skall konkurrerar med varandra. Varsitt öppenklass spann i medeldistans. Som ni förstår så har vi en ganska stor intern prestige i detta.

Fram tills nu har hundarna i princip inte tränats de sista dryga månaden. Vi har enbart kört jobb och det med tungt lastade slädar. Nu fram till tävlingsdagen skall vi köra upp farten på spannen så att de börjar röra sig snabbare. Mitt första fartpass höll 17,2km/h i 32km vilket inte är speciellt snabbt. Idag blev det 21km/h i 32km. En avsevärt snabbare utveckling av spannet än jag förväntat mig! Hundarna var pigga, glada och lekte när vi kom hem.

Ikväll kom Ele från Piteå med sina hundar. Hon har kört några år och är kunskapshungrig kan jag lova. Vi försöker dela med oss av det vi kan så gott det går. Har kört en tur med hennes unghundar och vuxna på kvällen vilket gick fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *