Pannlampan Black Dimond Icon 2012 testad

Pannlampan Black Dimond Icon 2012 testad

Black_diamond_icon_2012_1
Black Diamond Icon 2012.
För några veckor sedan inhandlade Stina en Pannlampa av märket Black Diamond Icon 2012. Enligt specifikationerna skulle den lysa riktigt bra samt ha en bra batteritid. Våra tidigare erfarenheter av Black Diamonds lampor har varit att de är mycket hållbara.

Black Diamond Icon ska vara hyfsat vattentät. Den skall klara 1 meters djup under 30 minuter. Det gör hur som helst att man inte behöver oroa sig om den skulle hamna i skvalpvattnet i kanoten, en rejälare regnskur osv.

Pannlampan drivs av 4 stycken AA batterier och väger 134 gram utan batterier eller 230 gram med batterier. AA batterierna ger en betydligt bättre drifttid jämfört med lampor som Led Lencer H7 som drivs av de mindre AAA batterierna.

Lampans ljus kan antingen vara ett brett sken då man arbetar med saker på armlängds avstånd. Men man kan växla till ett spotläge där den lyser lite smalare och längre och betydligt kraftigare. Enligt specifikationerna skall den ge 200 lumen och lysa 100meter i sitt maxläge.

I mitt tycke så är lampan robust och tålig men med en något tråkig form. Den är lite krånglig att byta batterier på men så blir det pga. att den skall vara vattentät.

Ljuskäglan är fast på denna Black Diamond lampa. Då jag är van att använda Led Lencer H14 så saknar jag att kunna zooma lampans ljuskägla. Det är nog den i särklass störts nackdelen med denna lampa. Kanske vägs det upp av en bättre batteritid.

Black_diamond_icon_2
Lampan är gediget byggd och känns som kvalité. Däremot så är formen tråkig fast vad spelar det för roll så länge den lyser bra.

Black_diamond_icon_3
Det vattentäta batteripacket gör att det är pillrigt att byta batterier.

2 svar på ”Pannlampan Black Dimond Icon 2012 testad

  1. En i klassen skaffade sig en sån nu som han har använt under hela paddelspecialiceringen, och är än så länge nöjd! Han tyckte den var lite tung att ha på huvudet ibland bara (har haft en Led lencer H7 innan). Batteritiden verkar också hålla riktigt bra, då han använde den varje kväll i tre veckor på vår tur utan att byta batterier på den!

  2. Jag ska köpa en ny pannlampa för löpning, skidåkning och turskidåkning funderar på denna. Har Stina eller du märkt något problem med denna, håller ljuset verkligen i 75h på 200 lumen? tar batterierna slut snabbt i kylan?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *