Home sweet home

Home sweet home

Hundspannstur_tvådagars
Hundarna går bra men framför allt så sköter de sig kanonfint.
Sitter åter hemma i stugvärmen efter två härliga dagar ute. Smuttar på en mugg te och går igenom bilderna. Vi har haft en fin tur mina gäster, hundarna och jag.

Idag kom marknadsbilagan som den kallas ut. Den följer med dagstidningarna i norrbotten tror jag. I den finns ett trevligt reportage om Stina, mig, våra hundar och det vi jobbar med. Sådana reportage är guld värt för små företag som oss. Det finns inte i våran värld att kunna köpa den marknadsföringen. Nu räcker det med att vi är ståtliga och snygga… eller är det hundarna de vill fotografera?

Stinas föräldrar hämtade hem ett lass ved till oss så nu kan vi elda under marknaden. Det blir faktiskt billigare för oss att köpa färdigkapat och kluvet än att själva så och hugga. Vi brukar ta med ved ut på våra korta turer för att minska slitaget på markerna där vi kör mycket.

Nu kallar sängen och imorgon väntar en ny dag med uteliv. En kåta ska sättas upp, unghundar och den nya hunden, Svenne, ska köras, parkeringar skottas osv. Det finns alltid oändligt med småfix som ska göras på en gård som vår.

Hundspannstur_tvådagars
Mina två gäster från Österrike. De har varit ett trevligt sällskapp under den senaste turen.
Mattbroms
Jag har använt mattbromsen flitigt för att sladda till våra spår.

Ljusfenomen
Solen orkar sig numera upp över horisonten. Vi bjuds på fantastiska ljusfenomen som här utanför vår kennel innan vi startar ut.

Marknadsbilagan_2012
Det var ett riktigt fint reportage i Marknadsbilagan för 2012. Journalisten, Maria, han både fotografera och dessutom snappa upp en massa saker som vi sagt! Imponernande.

10 svar på ”Home sweet home

 1. Är det Taigas syster där fram i spannet din gäst kör? De där fina blå fläckarna på tungan känns igen 🙂 (Och kanske mamma Maja där bredvid?)

  1. Helt rätt! Maja och Wendy sida vid sida fram. De funkar bra båda två i led. Maja tar kommandon bra medan Wendy inte är tränad tillräkligt.
   Två goa damer!

 2. hoppas Taiga brås på sin mor och lär sig gå fint fram. Sin blåfläckiga tunga har hon ju fått från pappa sin 🙂

  1. Den blåa tungan kommer med Igloo Pak blodet har jag hört. Igloo Pak är en gammal siberian husky kennel som fanns på andra sidan atlanten. Bra hundar som ligger bakom mycket av det vi har idag.

 3. Hej Matti!

  Detta svar gäller egentligen ett annat inlägg som du skrivit för ett bra tag sedan. Jag läste nämligen på Utsidan.se i en tråd om packpåsar/dry bags och att du införskaffat sådana på northstar.se

  Det verkade som ett prisvärt alternativ till alla dyra bags. Däremot blev jag osäker på vilka bags du menade. Du nämnde Outdoor design som tillverkare men de jag hittar på northstar.se ser inte alls ut som den bag du visar på dina bilder här på bloggen. Vilka är det du köpt? Jag tycker mig kunna tyda att det står Milo på din bag?

  Om du orkar svara kan du gärna göra det här eller direkt till min mail!

  / Hälsningar Henrik

   1. Hej och tack för svar!

    Ok då vet jag. Har du någon aning om hur stora dessa påsar är? Det står bara att den största är 12 liter. Hur är det med Small och XSmall? Någon koll?

    / Henrik

 4. åhhh va kul! Blåfläckad tunga med gamla fina anor! lite som att ha kungligt blod, det är ju blått! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *