Jokkmokks Vintermarknad runt knuten

Jokkmokks Vintermarknad runt knuten

Jokkmokksmarknad_tälkåtauppsätning_1
Kåtan hamnade riktigt mysigt i skogskanten nära en lite tjärn.
Jokkmokks Vintermarknad står nu närmast på programmet. Alltid första Torsdagen i Februari sedan mer än 400 år tillbaks har det varit marknad i Jokkmokk. Som mest har det varit ca 80 000 besökare i byn med dryga 3 000 invånare. Stockholmsvattenfestival kan slänga sig i väggen både då det gäller antalet besökare per invånare men också då det gäller kontinuitet!

Idag har Sten, Roger och jag monterat upp en tältkåta. Jag tror att det är första gången i mitt liv som det har gått riktigt bra förutom de gånger jag gjort det tillsammans med proffs från Tentipi (tältkåtaföretaget). Sten sa att om det nu gått så här j-vla bra så lär ju kåtan brinna ner.

Klockan är över midnatt och ute är det -26C. Jag har just sladdat till spåren för våra kortturer. De fryser så fint i kylan om man harvar till dem lite extra. Ett svagt norrsken hängde på himlen och både älg, ren och rödräv hade varit uppe på spåret medan jag körde omkring där ute. Nu väntar en rykande mugg te och sängen.

Jokkmokksmarknad_tälkåtauppsätning_2
Men hur i hela värden kunde den remmen gå av jag som just bytt den!? sa Sten konfunderat. Varken Roger eller jag vågade påpeka att senast den remmen byttes var då det fortfarande sprang dinosauriusar på gatorna...

Jokkmokksmarknad_tälkåtauppsätning
Till en början såg inte stångtoppen ut att bli riktigt symetrisk. Efter lite pyssel blev det riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *